AKP'ye oy devşiren ünlü ekonomistin Yiğit Bulut isyanı Berat'ın mailinde

Yapı Kredi'nin başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay'ın "Yiğit Bulut"un AKP'den aday gösterilme söylentisini duyunca eski bakanlardan Egemen Bağış'a sitemi, mail hesabı hacklenen Berat Albayrak'ın posta kutusunda ortaya çıktı.

samanyoluhaber.com



Gmail hesabı Redhack tarafından ele geçirilen Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın 17 GB'ı aşan yazışmaları ortaya döküldükçe skandal mesajlar da medyaya düşüyor.

Bilhassa eski bakanların, daha Berat Albayrak'ın partide hiç bir görevi yokken adeta kendisine rapor verircesine yolladıkları arasında Yiğit Bulut'la ilgili yeni bir yazışma ortaya çıktı. 

Boğaziçi Üniversitesi ile Koç Üniversitesi'nde uzun yıllar ekonomi hocalığı yapan ve halen Yapı Kredi'nin başekonomisti olan Doç. Dr. Cevdet Akçay'ın eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a gönderdiği mail sosyal medyada gündem oluşturdu. Egemen Bağış'ın aynen Berat Albayrak'a ilettiği maillerden anlaşıldığı kadarıyla Yiğit Bulut'un AKP'den aday gösterilme ihtimali, CHP'den AKP'ye oy devşiren ünlü ekonomistin sitemlerini içeriyor. 

Cevdet Akçay'ın bir başka yazışmasında ise sol kesimde ünlü bazı isimlere AKP'den adaylık teklifi götürüleceğine dair söylentiler.

'Topu topu bir oyum var, onu da çöpe yollatırsınız' diyerek Egemen Bağış'a dert yanan Cevdet Akçay'ın sonradan AKP'li olması Ekşi Sözlük'te de yankılanmış. Üniversitedeki öğrencilerinin yazdığı anlaşılan entry'lere göre Cevdet Akçay, bir dönem derslerde bol bol AKP propagandası yapıyormuş.

Yiğit Bulut'un AKP'den aday gösterilme ihtimaline şiddetle karşı çıkan Doç. Dr. Cevdet Akçay'ın, bu ismin Tayyip Erdoğan tarafından ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirilmesine nasıl tepki verdiği ise meçhul.

Ayrıca bankacılık ve finans çevrelerinin, yıllardır Yapı Kredi'nin başekonomisti koltuğunda oturan Doç. Dr. Cevdet Akçay hakkında nasıl yorum yapacağı merakla bekleniyor...

İŞTE O YAZIŞMALAR...

***********************************************************
Konu: Fw:
Tarih: 11 Nisan 2011 13:23:59 GMT+2
Kime: "Berat Albayrak" <[email protected]>
Yanıt Adresi: [email protected]

Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

From: Cevdet Akçay <[email protected]>
Date: Mon, 11 Apr 2011 14:20:43 +0300
Subject: 

Y Bulut 2.bolge 2.sira istanbul diye haber gecti hurriyet, 3 saat daha umudum var yalan diye, burada butun akli basinda insanlar infial halinde.. CHP den  size dondurdugum insanlar var idi binbir emek ile, hepimizin oyu devre disidir eger dogru ise. AKP nin en duzgun donemini en reddeden, memleketi satmakla suclayan benim gibi insanlari hasım yaptıgınız birini getirip basimiza koyacaksanız lafın bittigi yer.. Bence AKP nin de bittigi yer. Diyecek birsey bulamiyorum. 
 
Osman Cevdet Akçay, Ph.D. 
Chief Economist
Yapı Kredi Research 
**********************************************************

**********************************************************
Konu: Fw:
Tarih: 1 Mart 2011 13:51:43 GMT+1
Kime: "Berat Albayrak" <[email protected]>
Yanıt Adresi: [email protected]

Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

From: Cevdet Akçay <[email protected]>
Date: Tue, 1 Mar 2011 14:42:40 +0200
Subject: 

AK Parti'nin gündemindeki 3 solcu

Ertuğrul Günay'ın ayrılık sinyali vermesi üzerine, AKP vitrin için 'solcu' aramaya başladı.

10:31 | 01 Mart 2011

AKP kurmaylarının, Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay'la ilgili çalışma yaptığı ve bu üç isme milletvekilliği adaylığı teklifi götürülebileceği bildirildi.

AKP'NİN MASASINDAKİ SOLCULAR

AKP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AKP'nin 12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçimlerde Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay'ın isimlerini masaya yatırdığı belirtildi.

LİVANELİ VE SAĞLAR: TEKLİF ALMADIK

AKP’nin, Fikri Sağlar, Zülfü Livaneli ve İstemihan Talay’a milletvekili adaylığı için teklif götüreceği iddiaları siyasi kulislerde büyük yankı buldu. Sağlar, "Basından duydum" derken, Zülfü Livaneli’nin de yakın çevresine, "Böyle bir olaydan haberim yok" dediği belirtildi.

Dogru ise bir oyum var topu topu, onu da cope yollatirsiniz. Bir de benim oyu birak ama mevcut ve potansiyel secmenini bu kadar ayiklayamama, secememe hali de acikliya girer bence. 
Gorusmek umidiyle, kolay gelsin. 

Cevdet Akçay, Ph.D.
Chief Economist
Yapi Kredi Economic Research
**********************************************************









<< Önceki Haber AKP'ye oy devşiren ünlü ekonomistin Yiğit Bulut isyanı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER