AKP'nin, yeni Türkiye'sinde vicdan ve insafa yer yok

Tutuklu komiserin acilen böbrek ameliyatı olması gerekmesine rağmen tedavi dahi edilmediği ortaya çıktı.

AKP'nin, yeni Türkiye'sinde vicdan ve insafa yer yok

Hayati risk taşıyan böbrek rahatsızlığına rağmen ameliyat edilmeyen tutuklu komiser, uygulanmayan mahkeme kararında tahliye olacak isimler arasında yer aldı. Ailesi bu hukuksuzluk için “Zulümden başka bir şey değil” dedi.

Bugün gazetesi'nden Cihan Acar'ın haberine göre, yasa dışı dinleme suçlamasıyla kasım ayında tutuklanan komiser Ahmet Özdil’in acilen böbrek ameliyatı olması gerekmesine rağmen tedavi dahi edilmediği ortaya çıktı. Komiser Özdil’in eşi Havva Özdil, ölüm riski taşımasına rağmen eşine bir türlü ameliyat izni verilmemesine tepki gösterdi.

Havva Özdil şöyle devam etti: “Eşim daha önce de böbreklerinden bir operasyon geçirdi. Zaten haksız şekilde orada tutuluyor. Ağrılarından dolayı ilaçlar ile ayakta zor duruyor. Telefonla konuştuğumuzda, gece uykudan uyandıran ağrıları olduğunu söyledi. Sanırım böbreklerinde tekrar taş oluştuğu için yine ameliyat olması gerekiyor. Bütün bunlar eşime ve bize yapılan zulümden başka bir şey değil. Elimizden gelen bir şey de yok. Ameliyat nerede, ne zaman olacak onu dahi bilmiyoruz. Bizi görüştürecekler mi bilmiyoruz. Çok mağduruz.”

HEP BEKLEDİK AMA…

Komiser Özdil’in, geçtiğimiz hafta cumartesi tahliye edilen polisler arasında da olduğu öğrenildi. Tahliye kararını televizyondan öğrendiklerinde heyecanlandıklarını söyleyen Havva Özdil, 7 yaşındaki oğlunun haberi görünce hüngür hüngür ağlamaya başladığını aktardı. Özdil, “Oğlum dur, kesin bir şey yok dedim ama dinletemedim. Cumartesi gününden beri hep bekledik tahliye olur diye. Ama kaç defa dumura uğradık” dedi.

SAĞLIK RAPORUNA ‘ACİL’ KODU

Komiser Özdil'in avukatı Deniz Atmaca insanlık dışı uygulama ile ilgili Silivri 6 Nolu Cezaevi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Atmaca, “Ahmet beyin mart sonunda başlayan rahatsızlığı bir aydır tedavi edilmedi. Ping pong topu gibi oradan oraya sürüklenmek suretiyle o böbrek ağrısıyla yaşamaya mahkum ediliyor. Bir insanın tutuklu olması onun insanlık onuruna aykırı şekilde yaşatılması anlamına gelmez. 16 Nisan'da, sağlık gerekçelerinden dolayı tahliye talebinde bulunduk. Durumunun acil olduğunu belirterek sağlık raporlarını da eklemiştik. 10 gündür karar verilmedi” şeklinde konuştu.

ACİL DEDİLER 3 HAFTA SONRA SEVK EDİLDİ

Komiser Ahmet Özdil, yolsuzluk operasyonlarından sonra görevden alındı. 8 defa meslekten ihraç edilen Özdil’e yönelik baskılar bitmedi.
12 Kasım 2014’teki yasa dışı dinleme operasyonunda, Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken gözaltına alınan Özdil tutuklanarak, Silivri 6 Nolu Cezaevi'ne gönderildi.

Cezaevinde rahatsızlanan Özdil’in, tetkikler sonucu acil ameliyata alınmasına karar verildi. Geç kalınması durumunda ‘hayati risk’ oluştuğuna dikkat çekildi. Ancak Cezaevi Sağlık Kurulu 3 hafta sonra Özdil'in hastaneye sevkine karar verdi.

Sevk edildiği hastanenin mahkum koğuşu olmaması gerekçesiyle Özdil, başka hastaneye sevk edildi. Komisere önce Silivri Devlet Hastanesi’nde tahlil yaptırması sonra ameliyata gelmesi söylendi.

Özdil’in, rahatsızlığıyla ilgili verdiği 10 dilekçeden 9’unun yırtılarak kayda dahi alınmadığı belirtildi.
<< Önceki Haber AKP'nin, yeni Türkiye'sinde vicdan ve insafa yer yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER