AKP'nin sınavsız üniversite torpiline büyük tepki

İstanbul Üniversitesi’nin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne 450 kişinin sınavsız torpille kayıt edilmesi büyük tepki topladı.

AKP'nin sınavsız üniversite torpiline büyük tepki

SiyasetçilerÖğrenciler de partili oldu” diyerek YÖK’ü göreve çağırdı. Eğitimcilerse VIP torpil listelerinin üniversitelere de sıçradığını belirtti. “Milyonlarca öğrencinin iki eli bu torpili yapanların yakasındadır” denildi.

Sadece fakülte mezunlarının veya halihazırda okuyanların başvurabildiği İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzak Eğitim Fakültesi’ne AKP yöneticilerine yakın bazı isimlerin yerleştirilmesi tepki topladı. Muhalefet milletvekilleri, 450 ismin torpille üniversiteli yapılarak ‘VIP torpille’ de memur yapılmasını savcıların incelemesi gerektiğini söyledi. “Gençler iktidar partisine üye olmadan işe giremiyor” ifadeleri kullanıldı.

Pazar günü 2 milyon gencin üniversiteye girebilmek için ter dökeceğini aktaran eğitimciler, “Bu kadar öğrencinin tek eksiği bir siyasinin akrabası olmamak mıdır” diye sordu. Olayı “Rezillik” olarak nitelendiren eğitimciler, “Kul hakkına ekmek banıp yediler” değerlendirmesi yaptı.

ÜYE OLMAYAN EHLİYET ALAMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: “Anayasamız, ‘Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir diyor. Kamu hizmetlerine girişte her türlü kayırmacılığa da karşı çıkıyor. CMK’ya göre torpil ceza teşkil eder. AKP bunu bir alışkanlık haline getirdi. Halk sandıkta AKP’yi kapatmak zorunda. İnsanlar partiye üye olmak zorunda değil. Ama insanları buna zorunlu hale getiriyorlar. Yarın öbür gün, ‘AKP’ye üye olmayan kredi alamaz, kamu hizmeti alamaz, ehliyet alamaz’ diyecekler. Bu yüzden, BUGÜN’ün haberiyle cumhuriyet savcılıkları harekete geçmelidir. Bu olay soruşturulmalıdır.”

ÖĞRENCİLER DE PARTİLİ OLDU

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yönettiği Türkiye’de, hukuk da adalet de kalkınma da kalmadı. ‘Biz yaptık oldu’ kararı alıyorlar. İktidar partisi üyesi olmadıktan sonra işe alınmıyor. Geçen hafta BUGÜN Gazetesi olarak haber yapmıştınız, ‘Polisler de partili’ diye. Öğrenciler de partili oldu artık. Doğuda da KCK üyesi olmayanlar işe yerleştirilmiyor. Babalar evlatlarının haklarının yenmesine müsaade etmemelidir.”

SAKIZ ÇİĞNER GİBİ HUKUK ÇİĞNENİYOR

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici: “Deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğru ki demiş. Şu anda ‘Türkiye olarak neremiz doğru’ diye sormak istiyorum. Her gün sakız çiğner gibi hukuk çiğneniyor. Türkiye Tayyip Erdoğan ve ekibinin devleti haline geldi. Bir yanda alın teri dökenler, bir yanda torpilliler. Bakalım daha nerelere gideceğiz?”

PARTİLİ OLMAK YETİYOR

Aktif Eğitim Sendikası Başkanı Osman Bahçe: “Hükümetin yaptıkları yapacaklarının teminatı. Aileler çocukları üniversite kazansın diye her şeyden fedakarlık ediyor. Ama bazıları torpille üniversiteli oluyor. YGS ve LYS’ye giren ve sonrasında KPSS’den atama bekleyenlerin tek eksiği bir siyasinin akrabası olmamak mıdır? Milyonlarca ailenin ve öğrencinin iki eli bu torpili yapan ilgililerin yakasındadır. Bir siyasi partiye yakının olmak sınavlardan geçmeye yetiyor. Umarım öteki tarafta da geçmeye yeter.”

VIP LİSTELER ÇARŞAF ÇARŞAF

Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Cansel Güven: “Bir hukuk devletinde yaşasaydık, savcıları göreve çağırırdık. Bu durumlar artık vakayı adiye haline geldi. Her yerde bunlar ortaya çıktı. VIP torpil listeleri çarşaf çarşaf yayıldı. Ama bir savcı bile bununla ilgili soruşturma yapmadı. İktidar son zamanlarda yaptıklarıyla kul hakkına ekmek banıp yedi.”

BU REZİLLİK KABUL EDİLEMEZ

Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı İsmail Koncuk:Torpille buraya girenlerden ziyade, bu öğrencileri buraya alanların sorgulanması lazım. YÖK’ün derhal bir soruşturma başlatması lazım. Şartları tutmadan diploma alanların da diplomalarının iptal edilmesi lazım. Bu rezillik kabul edilemez. Bu şartlarda torpil iddiaları çok acı.”

<< Önceki Haber AKP'nin sınavsız üniversite torpiline büyük tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER