AKP'nin seçim beyannamesine Erdoğan şoku!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Dünya 5G için çalışırken biz niye bunun için çabalıyoruz” dediği 4G Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinde yer alıyor.

AKP'nin seçim beyannamesine Erdoğan şoku!

4G AK Parti’nin seçim beyanıydı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 4G uyarısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 4G’ye geçiş vaadinin yer aldığı AK Parti’nin seçim beyannamesini de vurdu. Beyannamede, “Bilim, Teknoloji ve Yenilikçi Üretim” bölümünün “Bilgi toplumuna dönüşüm” ara başlığı altında yer verilen “4G Projesi”ne ilişkin şu vaatte bulunuldu:

4G YAYGINLAŞTIRILACAK
“3G’ye göre 10 kat hızlı veri transferi imkânı sunan projede belli oranda yerli üretim yapılması da planlamaktadır. 4G mobil elektronik haberleşme hizmetlerine yönelik yetkilendirme çalışmalarını başlattık ve bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. 4G elektronik haberleşme ekipmanlarının yurt içinde üretilmesine yönelik teşvikler vereceğiz.”

Erdoğan’ın iki yıl içinde geçilmesini istediği 5G’ye ilişkin ise beyannamede, “5G mobil elektronik haberleşme altyapısına ilişkin Ar-Ge çalışmalarını başlatacağız” vaadi yer aldı. Beyannamede, elektronik haberleşmeye ilişkin ayrıca “Elektronik haberleşme sektöründe, düzenleyici çerçeveyi gözden geçirecek ve bölgesel bazda düzenleme yaklaşımına geçeceğiz. Ulusal genişbant stratejisi hazırlayacağız” vaatlerinde de bulunmuştu.

4G Standına kızdı

Hürriyet'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün 4G teknolojisini eleştirisinden önce yerli üretim 4G baz istasyonu standını gezdiği ve “Dünya 5G için çalışırken biz niye bunun için çabalıyoruz” dediği öğrenildi.

Al Jazeera'nın haberine göre ise, Yüksek hızlı mobil internet teknolojisi anlamına gelen 4G, dünyanın bazı ülkelerinde 200 milyonun üzerinde kişi tarafından kullanılıyor. Ancak 5G için henüz oturmuş bir standart bulunmuyor ve 2020 yılından önce yaygın kullanıma sunulması da beklenmiyor.  Güney Kore’nin Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yağacağı 2018’de; Japonya’nın ise Yaz Olimpiyatları’nı düzenleyeceği 2020’de 5G hizmeti sunması bekleniyor. Ancak 5G’nin hangi hızda olacağı konusunda tahminde bulunmakta güç. Güney Kore ve Japonya’nın ardından ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) 5G’ye geçmesi bekleniyor. Ancak bu sürecin 2025’e kadar uzayabileceği düşünülüyor.
<< Önceki Haber AKP'nin seçim beyannamesine Erdoğan şoku! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER