AKP'nin Özel Kuvvetler yalanı ortaya çıktı!

15 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) Kışlasında yaşanan olaylarla ilgili davada karar açıklandı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 66 sanıklı davanın karar duruşmasında 29 kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile müebbet hapis cezaları verildi.

SHABER3.COM

Davanın başlangıcında sanık avukatlarından Ayten İzmirli’nin son iki celsede yaptığı savunma sonrasında, mahkeme dönemin ÖKK Komutanı Zekai Aksakkalı hakkındaki beyanları konusunda gereğinin ifası için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılması kararlaştırıldı.

‘Asıl darbeyi bize yaptılar; oyuna getirildik, tuzağa düşürüldük, harcandık ve tasfiye edildik”

Oda Tv’nin aktardığına göre davada bir numaralı sanık gösterilen eski kurmay albay Ümit Bak da özetle şunları söyledi:

“Bütün iliklerime kadar hissederek 1 sayfalık not hazırladım. Ben bir sanık olarak tarihe not düşmek adına görevimi yaptım. Tüy gibi hafifim ve vicdanım da rahat. Bundan sonrası günahı, sevabı, vebaliyle size ait. Hukuk bazen uyur, ama hiçbir zaman ölmez. O gece askerlik görevinin gereğini yaptım ve yaptırdım. Biz darbe yapmadık, asıl darbeyi bize yaptılar. Oyuna getirildik, tuzağa düşürüldük, harcandık ve tasfiye edildik. Hakkımızda hayırlısı olsun, vatan sağolsun.”

Davanın 2 numaralı sanığı eski yarbay Mehmet Ali Çelik, ülkemize ve milletimize ihanet etmediğini bildirip, “Vatanı sevmenin bir bedeli vardır. Ben üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.



Sanıkların bir bölümü de ÖKK’da iki gurubun karşı karşı karşıya getirilerek, tuzağa düşürüldüklerini anlatıp, ortada bir suç varsa, suçlanacak tek kişinin dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı olduğunu belirti.

Duruşmada sanıklar Murat Aydın, Rasim Ercan, Ümit Bak hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, eski Albay Ümit Bak ve eski Binbaşı Mehmet Ali Çelik’in de bulunduğu 26 sanık hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ağırlaştırılmış müebbet alan 26 sanıktan 3’ünün cezası müebbet hapse çevrildi.

Halisdemir’in öldürülme suçlamasından tüm sanıklar beraat etti
Faruk Erkul, Engin Sevinç, Okan Türkmen, Baki Ayar ve Bekir Kurt hakkında tahliye kararı verildi. 13 sanık tüm suçlardan beraat etti. 7 sanık hakkında ise karar verilmesine yer olmadığı şeklinde karar verildi. Ömer Halisdemir’i öldürme suçlamasından açılan davada tüm sanıklar beraat etti.

Mahkeme sanıklar hakkında ayrı ayrı verilen cezaları okudu.
<< Önceki Haber AKP'nin Özel Kuvvetler yalanı ortaya çıktı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER