AKP'nin günlerdir 'sahte seçmen var' iddiasını yaydığı ilçeye polis operasyonu

İstanbul'da seçim sonuçlarını kabul etmeyen AKP, Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiasını günlerdir gündemde tutarken bu sabah ilçede operasyon başlatıldı

SHABER3.COM

İlçede polisin kapı kapı dolaşarak "sahte seçmen" avına çıktığı haberleri basına yansırken bu sabah operasyon başlatıldı.

NTV'nin haberine göre, yerel seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis operasyon başlattı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde konut olmayan yerlerin adres olarak gösterildiğini iddia eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "11 bin 186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece'ye getirildiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Şimdi soruyorum. Bir kişinin başkalarından yardım almadan bütün bunları yapması mümkün mü? Bu işte bir şey demeyelim de ne diyelim, bu işin peşine düşmeyelim de ne yapalım, biz bunları ortaya çıkarmak için gece gündüz çalışmayalım da ne yapalım?" demişti.

İlçede sahte seçmen yazıldığı iddiasıyla İstanbul seçimlerini iptal ettirme isteminin ardından ilçede İdari Mülkiye Müfettişliği’nin talebiyle polisin kapı kapı gezerek seçmen avına çıktığına dair tutanaklar salı günü basına sızmıştı.

Yaklaşık 200 kişilik polis ekibinin, ilçenin genelinde araştırma yaptığı belirtilirken, soruşturmanın yayılmaması için tutulan tutunağın nüshası verilmeden imzalatılmak istendiği ifade ediliyordu.
<< Önceki Haber AKP'nin günlerdir 'sahte seçmen var' iddiasını yaydığı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER