AKP'li vekilin torpil belgesi ortaya çıktı

Kamuda torpil iddialarının arkası kesilmiyor. CHP, AK Partili Yurttaş'ın "atama ricasının" yer aldığı mektupları ortaya çıkardı. Meclis antetli kağıda yazılan mektuplardan birinde Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri’den 5 ismin atanması talep ediliyor

AKP'li vekilin torpil belgesi ortaya çıktı

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın Meclis antetli mektupla torpil talebinde bulunduğunu iddia etti. Ören, AKP’li Yurttaş’ın imzasını taşıyan iki mektup örneğini de açıkladı. Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Ayhan Korkmaz’a hitaben yazılan mektuplardan birisinde, 5 ismin atanması talep ediliyor. İkinci mektupta ise, 1 isim için atamaya “aracılık” rica ediliyor.


MAKAMLAR DA BELİRTİLMİŞ

Ören’in açıkladığı iki mektupta Yurttaş, hangi kadrolara atama yapılmasını rica ettiğini de belirtiyor. Ören’in açıkladığı bir mektupta, Yurttaş’ın, “Sayın genel sekreterim ekte CV’leri gönderilen, aşağıda isim ve bilgileri belirtilen (5 kişi) yardımcı sağlık personelinin sağlık uzmanı veya idari personel olarak atanmaları hususunda tavassutlarınızı (aracılık) önemle rica ederim” ifadesi yer alıyor. İkinci mektupta ise, Manisa Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan ismin, sağlık uzmanı veya idari personel olarak atanmasının yapılması isteniyor.

BELGELER ORTAYA SAÇILIYOR

CHP’li Ören, Yurttaş’a tepki göstererek, “AKP milletvekilleri, ülkenin ve vatandaşın sorunlarıyla ilgileneceğine sadece yakınlarına torpil yapmakla meşgul" dedi. AK Parti'nin iktidar olduğu günden bu yana, adam kayırma ve torpil iddiaları ile sık sık gündeme geldiğini belirten Ören şöyle konuştu: "Kadrolaşma için tüm tayin terfi sistemlerini altüst eden bir anlayışla sadece ‘benim adamım’ olsun diyerek milletvekilleri yakınları için torpil istemektedir. Yurttaş, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri’ni baskı altına alırken, tüm yönetici atamalarına müdahale iddialarına ilişkin belgeler ortalığa saçılmıştır. Torpil işini iyice abartan Yurttaş, listeler halindeki taleplerini Meclis antetli resmi kağıtlara yazarak Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri’ne bildirip 'tavassutlarınıza' diyerek, yani aracılık etmesini istemektedir.  Yurttaş, Manisalılar'ın sorunlarını görmezden gelerek kendini torpil işlerine adamıştır.”

‘İş torpile geldiğinde canla başla çalışıyor'

"Soma’da 301 işçi madende can verdiğinde, 2 bin 831 maden işçisi bir cep mesajıyla işten atıldığında, üzüm para etmediği için tarım arazilerinin yüzde 60’ı ipotek verildiğinde, Çaldağı’nda 200 bin ağaç katledilirken, Yurttaş’ın bunların cevabını vermesini isterdik" diyen CHP'li Eren şu ifadeleri kullandı: "Fakat tüm bunlar yaşanırken sesi çıkmayan milletvekili, iş torpil yapmaya geldiğinde canla başla çalışmaktadır. Vatandaşın bin bir türlü derdi varken AKP’li milletvekilinin torpil peşinde koşması doğru bir siyaset anlayışı değildir.”

BUGÜN
<< Önceki Haber AKP'li vekilin torpil belgesi ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER