AKP'de işe alma, terfi, tayin kıstası bakın neymiş!

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç’un VIP torpil alımlarına ilişkin iddialarının ardından CHP’den dikkat çeken yeni bir açıklama geldi.

AKP'de işe alma, terfi, tayin kıstası bakın neymiş!

CHP’li İzzet Çetin, Memur-Sen’in üye sayısının 12 yılda yüzde 1717 arttığını açıkladı. “AKP işe alma, terfi, tayin ve nakilde Memur-Sen üyeliğini şart koşuyor” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Memur-Sen’in üye sayısının 2002’den 2014’e kadar yüzde 1717 arttığını açıkladı.

Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir sendikada böyle olağanüstü artış olmayacağını belirten Çetin, “Bakanlıkların insan kaynakları birimlerindeki tüm işlemler Memur-Sen tarafından koordine ediliyor” iddiasında bulundu.

ÜYE OLMAYANA AYRIMCILIK

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Çetin, yaptığı açıklamada, “AKP işe alma, terfi, tayin ve nakilde Memur-Sen üyeliğini şart koşmaktadır” ifadelerini kullandı. İktidar partisi AKP’nin memur kollarını oluşturan Memur-Sen Konfederasyonu’nun üye sayısının, 2002’de toplam memur sayısının sadece yüzde 3’ünü oluşturduğunu belirtti.

2002’de sendikaya üye olabilir memur sayısının 1 milyon 357 bin olduğuna dikkati çeken Çetin şu değerlendirmeleri yaptı:

“AKP iktidarı ile birlikte Memur-Sen’in üye sayısı dünyanın hiçbir yerinde hiçbir sendikada olmaya şekilde olağanüstü bir hızla yüzde 1717 oranında artmıştır. Memur-Sen üyesi olmayan memurlar, her türlü ayrımcılığa tabi tutulmakta, sürgün edilmekte, tayin ve terfilerden yoksun kalmaktadır.”

BAKANLIKLARIN İK’SINI KOORDİNE EDİYOR

“Bakanlıkların İnsan Kaynakları (İK) birimlerindeki tüm işlemler Memur-Sen tarafından koordine ve idare edilmektedir” ifadesini kullanan Çetin şöyle devam etti:

İKTİDARA BAĞIMLI


“2013 yılında yapılan, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede tek yetkili olan Memur-Sen memurların ekonomik ve sosyal haklarını gerileten bir sözleşmeyi toplu sözleşme süreci başlar başlamaz hemen imzalayarak iktidara bağlılığını göstermiştir.”

ÇETİN: İŞÇİLERE SİYASİ BASKI YAPILIYOR

CHP’li Çetin, AKP döneminde işçi sendikalarında da ciddi gerilemeler yaşandığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: “Hak İş de, iktidar desteği ile güçlendirilmeye, büyütülmeye çalışılmaktadır. 1976’da kurulan ve AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar sadece 10 sendika ile varlığını sürdüren, konfederasyonların en zayıfı olan Hak-İş, AKP ile birlikte genişlemeye başlamış ve bu süreçte kurulan 11 yeni sendika ile üye sendika sayısını 21’e çıkarmıştır. Pek çok iş kolunda işçiler siyasi baskılarla Hak-İş’e üye yapılmaktadırlar.”


Ezelhan ÜSTÜNKAYA- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber AKP'de işe alma, terfi, tayin kıstası bakın neymiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER