AKP, yerel yönetim ile İş birliği yaparak Afganistan'daki bir okulu daha gasp etti

Afganistan'ın Herat Eyalet yetkilileri Afgan-Türk okulunun polis ve askeri birlikler tarafından pazar sabahı kuşatıldığını doğruladı. Bazı öğrenci ve öğretmenlerin gözaltına alındığı öğrenildi.

SHABER3.COM

Afganistan’ın Batı Herat Eyaletinde bulunan Afgan-Türk Okulu’na güvenlik güçlerininin baskın yaptığı ve zor kullanarak okula girdikleri öğrenildi.

Yerel basının iddiasına Herat Eyalet yetkilileri Afgan-Türk okulunun polis ve askeri birlikler tarafından pazar sabahı kuşatıldığını doğruladı.

Afgan güçlerinin bazı öğrencileri ve öğretmenleri gözaltına aldığı da gelen bilgiler arasında.



Öğrenciler, sabahın ilerleyen saatlerinde okulun önünde toplandıklarını ve bu sabah polis zoruyla okula giren Maarif Temsilcilerinin okuldan çıkarılmaya çalışıldığı kaydedildi. Öğrenciler, “Maarif Vakfı’nın okulu gasp etmeye geldi.” açıklamasını yaptı.



GECE BASKIN DÜZENLEMİŞLERDİ
Öte yandan birkaç ay önce Şibirgan kentinde faaliyet gösteren Afgan-Türk okuluna da  okula 200 kadar polis ve asker, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla baskın düzenlemişti. Veli ve öğrencilerin direnişiyle okul günlerce teslim edilmemişti. Okul girişinde protesto eylemi yapanlara çevik kuvvet polisi tazyikli su sıkarak, içlerinde hamile bir velinin de olduğu bazı öğrenciler sıkılan tazyikli su ile yaralanmıştı. Daha sonra Maarif vakfı ve il yetkilileri devir teslim için içeriye girmişler.

<< Önceki Haber AKP, yerel yönetim ile İş birliği yaparak Afganistan'daki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER