AKP seçim yatırımlarına başladı... Kaçak yapılara af geliyor

AKP Parti 24 Haziran erken seçimleri öncesi imara aykırılıkları bulunan yapılara ruhsat vermeye hazırlanıyor.

SHABER3.COM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’de yaklaşık 26 milyon yapının yüzde 60’nın imara aykırı olduğunu belirtip, 1 hafta içinde çıkarılacak kanunla bu ihtilafın cüzi bir ücret karşılığı çözüleceğini söyledi.

CÜZİ BİR ÜCRET KARŞILIĞI İMAR AFFI

Özhaseki, “İmara aykırılıklar, işgaller var. 1 hafta içinde Meclis’e gelecek. Vatandaş cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, kavga bitecek” dedi.


“Vatandaş kendi rızasıyla imara ve iskana aykırılığı bildirdikten sonra cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, artık devletle vatandaşın kavgası bitecek” dedi. Elde edilecek kaynağın kentsel dönüşüm için oluşturulan özel bütçeye aktarılacağını kaydeden Özhaseki, bu kaynakla belediyelere yüzde 0 faizli 3 yıl sonra geri ödemeli kredi verileceğini belirtti. Söz konusu krediden yararlanmak için “yerlilik koşulu” arayacaklarını dile getiren Özhaseki, “Gidip de Çin’den lamba, kapı kolu getireceğim diyene kredi vermeyeceğim. Bina bazlı değil de alan bazlı dönüşüm yapan belediyelere kredi vereceğiz. Vatandaşla müteahhitleri yüz göz etmeyeceğiz. Bunlar yasada yazmayacak ama inisiyatif alıp uygulayacağız” diye konuştu.
<< Önceki Haber AKP seçim yatırımlarına başladı... Kaçak yapılara... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER