AKP’nin seçimi iptali için yaptığı başvuru reddedildi

AKP’nin, Büyükçekmece’de CHP’nin kazandığı seçimin iptali için yaptığı başvurunun reddedildiği ortaya çıktı.

SHABER3.COM

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimine itiraz ederek seçimde kullanılan oyların yeniden sayımı için bir dizi karar aldırmıştı. İtirazlı sandıklarda sayım devam ederken AKP’den bir hamle daha geldi.


AKP Büyükçekmece ilçe başkanlığı, ilçe sınırları içinde seçim öncesi ortaya çıkan bazı sahte seçmen kayıtlarının seçimleri etkileyecek seviyede olduğu gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna ilçede yapılan seçimin iptali için başvurdu. Başvuru, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak yapıldı.

İtiraz, ilçe seçim kurulu ardından da il seçim kurulu tarafından reddedildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, konuyla ilgili YSK’ya başvurmayı değerlendirdiklerini ancak bu olay üzerinden tüm İstanbul seçimlerinin iptali yönünde bir başvurularının bulunmadığını söyledi.

Büyükçekmece’de sahte seçmen tespiti ocak ayında yapılmış, AKP’nin başvurusu üzerine şubat ayında 719 seçmen kaydı silinmişti. Savcılık soruşturması kapsamında iki kişiyi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında bir kişi halen tutuklu.
<< Önceki Haber AKP’nin seçimi iptali için yaptığı başvuru reddedildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER