AKP Kürtçe bastığı propaganda kitabını sessizce yok etti

Türkiye’nin 2002-2012 arasında attığı iddia edilen "demokratikleşme adımları"nın anlatıldığı ve devletin bastığı ilk Kürtçe kitap olarak tanıtılan "Sessiz Devrim" kitabı, İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın sitesinden kaldırıldı. İnternet adresi de kapatıldı.

SHABER3.COM

Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre müsteşarlık tarafından bu kitabın tanıtımı amacıyla oluşturulan sessizdevrim.org.tr adlı internet adresi de kapatıldı.

DEVLETİN BASTIĞI İLK KÜRTÇE KİTAPTI 

Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu 2013 yılında hükümet, “çözüm süreci”nin bir parçası olarak, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na “Sessiz Devrim - Türkiye’nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri” adıyla bir kitap hazırlatmıştı. Erdoğan’ın ön sözünü yazdığı kitapta, AKP iktidarları döneminde gerçekleştirildiği iddia edilen “demokratikleşme adımları”na yer verilmişti. 

Kitapta “Güvenlik Paradigmasının Değiştirilmesi”, “Sivil Gözetim ve Denetim Alanında Atılan Adımlar”, “İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Alanında Atılan Adımlar”, “Yargı Reformu” gibi bölümler yer almıştı. Kitabın Kürtçe, Arapça ve İngilizce versiyonları yayımlanmış, Kürtçe çevirisi “Şorêşa Bedeng” adıyla basılmıştı. Kitabın Kürtçe versiyonu “Devletin ilk Kürtçe kitabı” olarak tanıtılmıştı. 

Sitenin yayınlar bölümünden “Sessiz Devrim” kitabı kaldırıldı. Bu bölümde, “Bütün Boyutlarıyla Terörizmin Önlenmesi”, “İnsan Hakları ve Terörle Mücadele”, “KDGM Mevzuatı ve Terörle Mücadele Kanunu Kitabı”, “Güvenlik Terimleri Sözlüğü” yer aldı. Kürtçe baskıda “W”, “Q”, “X” gibi Kürtçe yazımda kullanılan harflere yer verilmişti. 2013’te sessizdevrim.org. tr sitesi hazırlatılarak, yayın hayatına başlamıştı. Bu site de kapatıldı.

 
<< Önceki Haber AKP Kürtçe bastığı propaganda kitabını sessizce yok etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER