AKP ittifak dağılınca ilk golü yedi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınması, muhalefetin oylarıyla kabul edildi. Böylelikle AKP-MHP ittifakının dağılmasının ardından iktidar Meclis’te ilk golü yemiş oldu. İYİ Parti’nin verdiği EYT’nin araştırılması önergesi Genel Kurul’da muhalefetin çoğunlukta olması nedeniyle benimsendi.

SHABER3.COM

İYİ Parti'nin önerisi üzerinde söz alan CHP, MHP ve HDP'li sözcüler de destek açıklaması yaptı. Oylama sırasında muhalefetin salonda çoğunlukta bulunması önerinin gündeme alınmasını sağladı. Oylama sonucu muhalefet milletvekilleri arasında büyük sevinç yaşandı. 4 muhalefet partisine mensup milletvekilleri birbirlerine ‘'Çak'' yapıp, sonucu kutladı. İktidar tarafında ise sessizlik ve moral bozukluğu hakim oldu.

Öneriye destek veren MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Toplumun geniş bir kesimini ilgilendiriyor. Bizim seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesine ilişkin milletimize verdiğimiz bir taahhüdümüz var'' dedi.


CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da EYT'nin devlete getireceği maliyet konusunda yanlış bilgiler verildiğini söyledi ve ‘'Cumhurbaşkanını maalesef yanıltıyorlar. Bu durumda 700 bin kişi var. 750 milyar yük söz konusu değil, 10 milyarı geçmez. Suriyelilere 40 milyar dolar harcandı. Yani 200 milyar lira'' dedi.








Önergenin kabulünün ardından milletvekillerinin sevinci.
<< Önceki Haber AKP ittifak dağılınca ilk golü yedi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER