AKP ile ortak miting yapmaya izin verdi

Devlet Bahçeli, MHP'nin AKP ile ortak referandum çalışması yapabilmesine izin veren genelge yayınladı

SHABER3.COM

MHP lideri Devlet Bahçeli parti örgütüne yönelik yayınladığı genelgede Türkiye'nin kuşatma altında olduğunu iddia ederek teşkilatların uyması gereken kuralları 9 madde halinde sıraladı. 

Maddeler arasında özellikle, "Referandumda aynı tercihler içinde bulunacağımız siyasi parti ya da partilerle gerek görüldüğü takdirde ortak çalışmalar da belirli sınır ve eşikler çerçevesinde yapılabilecektir." satırları dikkat çekti. 'Ortak çalışma' vurgusu AKP ile referandum öncesinde ortak çalışma yapılabileceğinin sinyali olarak yorumlandı.

Genelgede ayrıca, parti içinde muhalefet yapan 'hayırcı'larla da temas kurulmayacağı, toplantılarına iştirak edilmeyeceği ve ortam açılmayacağı belirtildi.

MEYDAN KORKUSU MU?

Bahçeli'nin bu kararı, MHP tabanında tepkilerin artması üzerine meydanları dolduramama endişesiyle aldığı konuşuluyor. 


'AKP İLE KAMPANYA YAPMAYIZ' DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli geçtiğimiz günlerde Mecliste gazetecilerin "Referandum sürecinde kampanya yapacak mısınız" sorusu üzerine "İçerde evet dedik, millet huzurunda da evet, deriz. Kampanyamız evet üzerine kurulur. AKP ile bir kampanya yapmayız. Biz iki ayrı tüzel kişiliğiz. Bizim kendi üslubumuza göre 'evet' diyeceğimiz söylemlerimiz olur" yanıtını vermişti.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA DESTEK MİTİNGİ YAPMAMIŞTI

MHP, 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'ye kabul ettirdiği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na miting desteği vermemişti. İhsanoğlu, seçime 2 ay kala çıktığı sahada sadece esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle yetinmiş, Erdoğan ise birçok yerde miting çalışması yaparak vatandaşa konuşmuştu
<< Önceki Haber AKP ile ortak miting yapmaya izin verdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER