AKP döneminde dibe vuran eğitim daha da çöktü

AKP hükümetinin okul basma politikası hız kesmeden devam ediyor. Ankara’da 100’ü aşkın polis dün Samanyolu Koleji’ndeydi.

AKP döneminde dibe vuran eğitim daha da çöktü

Maarif Nazırı Emrullah Efendi “Şu okullar olmasaydı milli eğitimi ne güzel idare ederdim” derken şaka yapmıştı. Şaka, AKP'yle gerçek oluyor. Doğuda PKK terörü, batıda polis baskınıyla eğitim bitiriliyor.

DOĞU'DA ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 32'Sİ MESLEĞİ BIRAKMAK İSTİYOR
Meydan Gazetesi'nden Burak Kılıç'ın haberine göre, Doğu'da artan terör olayları en çok eğitimi vurdu. Bölgede görev yapan öğretmenlerin yüzde 32'si “Mesleği bırakmayı düşünüyor musunuz” sorusuna “Evet” cevabı verdi.

7 Haziran sonrası artan terör olayları Doğu'da hayatı durma noktasına getirirken eğitim ortamı da olaylar sebebiyle büyük zarar gördü. Eğitim Sen tarafından bölgede görev yapan 1087 öğretmen üzerinde yapılan ‘Çatışmaların Eğitime ve Öğretmenlere Etkileri Araştırması'ndan çarpıcı sonuçlar çıktı.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE EĞİTİM HAYAL
10 ilde yapılan araştırmaya katılan öğretmenler yaşanan olayların en çok eğitimi vurduğunu ve çatışma ortamında psikolojilerinin bozulduğunu anlattı. Öğretmenlerin yüzde 89'u “Eğitim öğretimin sağlıklı yapılabilmesinin mümkün olduğunu düşünüyor musunuz” sorusuna “Hayır” cevabı verdi. Bu oran çatışmaların yoğunlaştığı Hakkâri ve Şırnak'ta yüzde 97'ye çıktı.

ÖĞRETMENLER KALMAK İSTİYOR AMA…
“Tayin istiyor musunuz” sorusuna öğretmenlerin da yüzde 59'u “Hayır” cevabı verirken tayin isteyenlerin oranı yüzde 41'de kaldı. Hakkâri ve Şırnak'ta tayin isteyenlerin oranı ise yüzde 80'i buldu. “Mesleği bırakmak istiyor musunuz” sorusuna “Evet” diyen öğretmenlerin oranı ise yüzde 32 oldu. Bu durum, bölgeyi ve öğrencilerini terk etmek istememesine rağmen yaşanan olumsuzluklar sebebiyle öğretmenlerin meslekten soğuduğu şeklinde yorumlandı.

EĞİTİMİ ENGELLEYEN ÜÇ SORUN
“Eğitimi engelleyen en temel ilk üç sorun nedir” sorusuna ise öğretmenlerin yüzde 38'i can güvenliğinin olmaması, yüzde 24'ü okulların fiziki koşullarının uygun olmaması, yüzde 16'sı ise öğretmen açıklarını ilk üç neden olarak sıralıyor.

SİLAHLAR BİR AN ÖNCE SUSMALI
Eğitim-Sen, mevcut durumun bir an önce normale dönmesi için silahların susmasının şart olduğunu vurguladı. Can güvenliğinin olmadığı bir ortamda eğitim hakkından bahsedilemeyeceğine dikkat çekilen araştırmada “Sağlıklı bir eğitim ve öğretim yapılabilmesi için silahlar derhal susmalı, öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın günlük yaşamını alt üst eden tüm şiddet eylemlerine derhal son verilmeli, AKP'nin 1 Kasım seçimlerinde istediği sonucu almak için fiilen uyguladığı sıkıyönetim uygulamalarına, anti-demokratik ve baskıcı yöntemlere derhal son verilerek yaşamın normale dönmesi için bir an önce barış ortamına geçilmelidir” ifadeleri dikkat çekti.

İŞTE EĞİTİMİN TEMEL SORUNU: MEB'İN SİYASET YAPMASI
Öğretmenlere göre eğitimde diğer sorunlar ise şöyle sıralandı:

- Çatışmalı ortamın olumsuz etkileri,

- Anadilde eğitimin olmaması,

- Eğitimin bilimsel olmaması,

- Siyasi kadrolaşma ve baskılar

- Sınıfların kalabalık olması

- Kaynak ve bütçe yetersizliği

- MEB'in eğitim değil, siyaset yapması

- Eğitim sisteminin sürekli değişmesi

- Eğitimin içeriğinin öğrencilere uygun olmaması

- Velilerin sosyo-ekonomik durumu

- Tekçi, milliyetçi, anti-demokratik eğitim sistemi

- Öğretmene değer verilmemesi

- Öğretmen sirkülasyonunun fazla olması

- Bölgeler arası eşitsizlik

BATIDA: KAMERALAR KAPATILDI; KOLTUKLAR, BEŞİKLER, ÇOCUK PARKLARI DİDİK DİDİK ARANDI
AK Parti hükümetinin okul basma politikası hız kesmeden devam ediyor. Ankara'da 100'ü aşkın polis dün Samanyolu Koleji'ndeydi.

Türkiye'nin iftihar vesilesi okullara polis baskını zulmü devam ediyor. Dünkü adres, ülkenin şampiyon okullarından Ankara Samanyolu Eğitim Kurumları'na bağlı Nurettin Topçu İlköğretim Okulu ve Ankara Atlantik Eğitim Kurumları'na bağlı Ahmet Ulusoy Liseleri'ydi.

100 POLİSLE BASKIN
Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından verilen arama kararı üzerine yapılan baskına; Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik, Asayiş, Siber Suçlar, Çevik Kuvvet şubelerinden 100'ü aşkın polis katıldı.

RÖGARA DA BAKILDI
Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsü'ndeki aramada okul içinde ve dışındaki toplam 16 kamera kapatıldı. Okuldaki rögar kapakları ve koltuk yüzleri sökülüp arama yapıldı!

DUVARLARDA GİZLİ BÖLME ARADILAR!
Atlantik Çukurambar İlkokulu Müdürü Cevdet Çelik ise polislerin, okul duvarlarını vurarak kontrol ettiğini, gizli bölme aradığını söyledi. Sınıfların didik didik arandığını belirten Çelik, “Küçük çocukların sınıfında bebek bezleri dahi kontrol edildi. Hatta buzdolabının içine bile baktılar. Polisler, sınıfların birinde var olan kemanı dahi alıp sökmeye çalıştı. Bunların yanında duvardaki pano ve tablolar da zorlanarak arandı” dedi.

‘HAYIRDIR PKK'LI FİLAN MI VARDI?
Baskına tepki amaçlı gelen velilerden birinin ağzından, “Güneydoğu'da verilen şehitlere yüreğimiz nasıl yanıyorsa, burada da öyle yanıyor” sözleri döküldü.

Bir vatandaşsa “Hayırdır, PKK'lı filan mı vardı?” sorusunu gelen polislere yöneltti. Soruya cevap vermeyen ya da veremeyen polis memuru aracına hışımla binerek olay yerinden ayrılmayı tercih etti.
<< Önceki Haber AKP döneminde dibe vuran eğitim daha da çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER