AKP seçimi adım adım iptale götürüyor

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin üzerinden iki hafta geçtiği halde sandıktan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıktığı halde Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmedi. AKP'nin önce "geçersiz oylar sayılsın" diyerek başlattığı oyalama taktiklerinde şimdi seçimin iptali konuşuluyor.

AKP üyesiyim ama oyumu Ekrem İmamoğlu'na verdim"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz konusundaki hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını söyledi. 

Yavuz dilekçeyi çok kısa zamanda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edeceklerini belirtti.

HAZIRLIKLAR TAMAM...

"Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz." dediklerine işaret eden Yavuz, "Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK'ya teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

SEÇİMLERİN YENİLENMESİ GARANTİ!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün yayımlanan makalesinde, AKP'ye yakın bir kaynağa atfen, "AKP'de teşkilatlara seçimin yenilenmesi garanti bilgisi geçildi." ifadelerine yer vermişti.

Seçim Kanunu'na göre olağanüstü itiraz talebinin YSK tarafından kabul edilmesi halinde söz konusu seçim iptal ediliyor ve 60 gün içinde yeniden sandık kuruluyor. 

Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul Esenyurt'ta miting düzenledi. İmamoğlu, AKP'nin oyalama taktiklerine karşı YSK'yı görevini yerine getirmeye davet etti. 

AKP'NİN OY SAYDIRMA TAKTİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti'nin ortak adayı olan Ekrem İmamoğlu, iki haftadır devam eden yeniden sayma işlemlerine rağmen AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak adayı Binali Yıldırım'ın 13 bin oy farkla önünde yer alıyor. 

<< Önceki Haber AKP seçimi adım adım iptale götürüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER