AKP aday listesinde bakın kimleri tasfiye etmiş!

AKP’de farklı Nur cemaatlerine mensup milletvekillerinin tamamı tırpan yedi.

AKP aday listesinde bakın kimleri tasfiye etmiş!

Tasfiye edilen 10’u aşkın milletvekili yerine, Risale-i Nur’ların devlet tekeline alınması projesinin mimarı Said Yüce aday gösterildi. AKP’nin 7 Haziran milletvekili aday listesinin ayrıntıları netleştikçe ortaya çarpıcı tablolar çıkıyor. Zaman''''ın haberine göre, yeniden aday gösterilmeyen milletvekilleri arasında ‘Nurcu’ olarak fişlenen 10’u aşkın vekil de bulunuyor. Hizmet Hareketi’yle ilgisi olmayan farklı Nur cemaatlerine mensup AKP’li vekiller, salı akşamları Meclis’e yakın bir evde Risale-i Nur sohbeti yapıyordu. Söz konusu isimler arasında Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Adıyaman milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Muhammed Murtaza Yetiş, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve Bingöl Milletvekili Eşref Taş bulunuyor. Nurcu kökenli vekillerden Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut ile Samsun Milletvekili Ahmet Yeni de üç dönem kuralı sebebiyle liste dışı kaldı. Bunların yerine listelere giren tek isim, Nur Risaleler’inin devlet tekeline alınması projesinde aktif rol alan Barla Platformu Başkanı Said Yüce oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde hemen her miting meydanında Risale-i Nur’ları kullandı. Sık sık Bediüzzaman Said Nursi’den alıntılar yaptı. Bazı illerde miting meydanlarına Bediüzzaman’ın posterleri asıldı. Erdoğan, Hizmet Hareketi’nin Said Nursi’yi istismar ettiğini öne sürdü. Risalelerin basımının engellenmesi ve devlet tekeline alınmasına rağmen bu iftirayı dillendirmeye devam etti. Fakat 7 Haziran seçimleri listesi, bambaşka bir gerçeği gözler önüne serdi. Nur Risaleler’inin devlet tekeline alınması projesinde aktif rol alan Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Amasya 2. sıradan listeye girerken başka hiçbir isme yer verilmemesi anlamlı bulundu. Tasfiye edilen isimler, AKP yönetiminin Risale sohbetlerine bile tahammül edemediğini ortaya koydu. Bu vekillerin dışında, yeniden aday gösterilmeyen başka birçok ismin de teşkilatlarca ‘paralelci’ olarak yaftalandığı ve Genel Merkez’e şikayet edildiği öğrenildi.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, listelerin açıklanmasının ardından attığı tweette “AKP, kadrosundaki ‘Nurcu’ kökenli isimlerden son kalanları da tasfiye ederken, bandrol çetesinin malûm ismini listeye koyarak ödüllendirdi.” ifadelerini kullandı. AKP’deki yolsuzlukları “Eski hükümetler, milletin malının yüzde 80’ini yiyorlar ve kalan yüzde 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Bey’in hükümetleri ve bürokratları ise yüze 20’sini yediler; ancak yüzde 80’ini millete harcadılar.” sözleriyle meşrulaştırdığı için adı ‘Yüzde 20’ci profesör”e çıkan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz de, Nurculara yönelik tasfiyeyi üstü kapalı bir şekilde Bekri Mustafa fıkrasıyla eleştirdi. Gelen tepkiler üzerine Akgündüz, sosyal medya hesabından “Elbette ki benim de bir kanaatim var ve bu kanaatimi de ‘Bekri Mustafa’ fıkrasıyla anlattım. Gerisini siyasiler düşünsünler!” savunmasını yaptı.

Sabah muhabiri ‘MGK’da karar alındı; bütün cemaatler tasfiye edilecek’ demişti

Hizmet Hareketi ile ilgisi olmayan söz konusu vekillerin üstünün çizilmesi, Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) bütün dini cemaatlerle mücadele edileceği yönündeki iddiaları akıllara getirdi. Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, geçtiğimiz yıl TV Net’te ‘Haber Analiz’ programında yaptığı konuşmada, “MGK’da karar alındı. Bundan sonra devletin içinde hiçbir yapıya izin verilmeyecek. Ne Süleymancısı, ne Nakşi’si, ne Menzilcisi, ne İskenderpaşa’sı, Ne İsmailağa Cemaati… Bütün gruplarla etkin şekilde mücadele edilecek.” demişti. Menzil cemaatinin önde gelen isimlerinden Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert’in İstanbul 1. Bölge 13. sıra gibi riskli bir yerden aday yapılması da bu tezi güçlendirir nitelikte.ZAMAN
<< Önceki Haber AKP aday listesinde bakın kimleri tasfiye etmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER