Akla ziyan bu sorularla tutuklandı

İşadamı Halit Dumankaya geçen hafta zekat ve sadaka verdiği için tutuklanmıştı. Dumankaya’ya emniyet ve mahkemede yöneltilen sorular cadı avında gelinen vahim noktayı gösterdi. İşadamına niye banka hesabı açtığı ve yurt dışına çıkış sebepleri gibi sorular soruldu.

Zekat, burs ve sadaka operasyonunda tutuklama

Türkiye’nin ilk 500’e giren şirketi Dumankaya Holding’in murahhas üyesi Halit Dumankaya geçen hafta zekat ve sadaka verdiği gerekçesiyle tutuklandı. Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği’nce 9 saat sorgusu yapılan Dumankaya’ya sorulan sorular cadı avında gelinen vahim durumu gözler önüne serdi. İşadamı Halit Dumankaya’ya banka hesabı açma nedeni soruldu. Yurt dışı seyehatleri irdelendi. Dumankaya’nın 2008 yılından sonraki yurt dışı çıkışlarının kayıt altına alındığı belirtilerek tek tek yurt dışı seyehatlerinin sebebi ve kimlerle seyahat ettiği sorusu yöneltildi.

Zekat ve sadaka operasyonunda Dumankaya’ya yöneltilen sorular:

1) “2008-2016 arasında yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarınız tespit edilmiştir. Bahse konu olan seyahatlerinizin sebebi nedir? Bu seyahatleri kimlerle gerçekleştirdiniz? Açıklayınız.”

2) …. isimli şahıslarla …. havalimanından birlikte çıkış yaptıgınız birlikte döndüğünüz tespit edilmistir. Gerçekleştirdiğiniz yurt dışı seyahat içeriği ve seyahat birlikteliği gerçeklestirdiğiniz şahıslar hakkında açıklama yapınız.

3)Yurt dışındaki seyahatlerinizde kullandığınız ikamet adresleriyle geçici konaklama yerleri beyan ediniz.

4) Asya Katılım Bankası….. şubesi…… hesabı açma nedeniniz nedir?

5) Bankalarda kayıtlı bulunan ticari işletmelerinize ya da şahsi hesaplarınıza dair hesap takibi yapan şahıs ve çalışanları belirtiniz.

6) Asya katılım bankasında bulunan hesabınızdan 1800 adet çek tahsil edildigi tespit edilmistir. Bu çeklerin nasıl elinize geçtiğini açıklayınız?

7) Gülen cemaati olarak adlandırılan yapıya mensup şahıslarca adınıza herhangi bir banka hesabi açıldı mı?

8) Herhangi bir banka ya da aracı kurum nezninde herhangi bir hesaba bağlı olup ya da olmaksızın şahsınız adına yada başkası adına; üçüncü bir şahsa ya da tüzel kişiliğe herhangi bir TL/Döviz/değerli maden cinsi efektif transfer geçekleştirdiniz mi? Zaman, banka ve aracı kurum belirterek açıklayınız.

9) Asya Katılım Bankası hesabınıza 25 adet burs kurban açıklaması ile yatırıldığı tespit edilmiştir. Burs kurban ifadeleriyle hesabınıza yatırılan meblağlari kimlerin ne amaçla gönderdiklerini açıklayınız.

10) Tuskon’a bağlı Marifed üyesi derneklere bağış ya da yardım adı altında herhangi bir para transferi gerçekleştirdiniz mi? ya da makbuz karşılığı herhangi bir ödeme yaptınız mı? ya da üyesi oldunuz mu? Yönetim kurulunda görev aldınız mı? Konfederasyon çatısı altındaki derneklere üye tanıdığınız şahıslar ya da ticari işletmeler var mı?

11) Herhangi bir gazete, dergi, kitap vb. yazılı basın aboneliğiniz var mı? Kendinizden başka kimsenin abone olması için tekliflerde bulundunuz mu?

12) İstemediğiniz gazete, dergi, kitap vb. yazılı basın abonesi yapıldınız mı?

13) Fethullah Gülen size göre kimdir?

14) Fetullah Gülen ile yüz yüze, telekomünikasyon yolu ile iletisim kurdunuz mu? Gülen’in bulundugu mekanda söyleşi vb. organizasyonlara katıldınız mı?

15) Fethullah Gülen ile yüz yüze ve telekomünikasyon yolu ile iletişim kuran ya da Gülen’in bulunduğu mekanda; söyleş panel v.b. organizasyonlara katılan birileri ile tanıştınız mı?

16) Kurban, burs yada başka bir hayır adı altında herhangi bir nedenle para yada bağış talep edildi mi?

17) Gülen cemaati olarak adlandırılan yapıya mensup şahısların organize ettiği herhangi bir toplantı söyleşi yurt içi ve yurt dışı gezi ve ziyaretlere katıldınız mı?

18) Aşağıdaki tabloda eşkal görüntüsü ile ad ve soyad bilgisi bulunan şahıslardan kimleri tanıyorsunuz?

19) Asya Katılım Bankası hesabınızdan tahsil edilen çeklerin arka yüzünde küçük harf ve sayılardan olusan bazı kodlamaların olduğu belirlenmiştir. Belirtilen kodlamalar ne anlama geliyor?

20) Hesabınızdaki işlemlerdeki fiş imzaları vekil imzası ile örtüşmüyor hesapta işlem yapan bu kişinin dışında biri var mı?

Kaynak: Yeni Hayat
<< Önceki Haber Akla ziyan bu sorularla tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER