Akın İpek: Tek kuruş kara para bulsunlar şirketleri onlara vereceğim


Koza İpek Grubu Başkanı Akın İpek, kendisine ve şirketine atılan kara para girdiği şeklindeki iftiralara çok sert cevap verdi. İpek, "Eğer benim şirketlerime herhangi bir ithamda bulunup da ispatlarsa şirketi kendilerine vereceğim. Bir kuruş kara para bulsunlar, bir kuruş yasal olmayan para bulsunlar, kaynak bulsunlar şirketi kendilerine hediye edeceğim. 7 milyar dolardan bahsediyorlar. 7 milyar doların tamamını da onlara teslim edeceğim." dedi. İpek, "Benim hesaplarımda resmi olmayan yasal olmayan tek kuruş bulamazlar, bulamayacaklar. Bunu Türkiye'de kaç tane işadamı söyler bilmiyorum ama ben kendi müessesem için söylüyorum, bir tek leke bulamayacaklar. Bulamazlar." diyerek meydan okudu.

Bugün polisin kendisine ait aralarında Bugün ve Kanaltürk gibi gazete ve televizyonların da olduğu pek çok şirkete baskın düzenlediği Akın İpek, Bugün TV'ye telefonla bağlanarak bir değerlendirme yaptı. "Benim tesislerimi basmaları için hiçbir gerekçeleri yok." diyen Akın İpek, "Buradan açık ve net bir şekilde kamuoyuna duyuruyorum: Benim hayatımda trafik cezam bile olmadı, ben dikkatli yaşadım. Benim özellikle medya ile alakalı, ben medyamda yalan söyleyecek iftira atacak hiç kimseyi tutmam. Böyle bir şeyi kimseden de istemem. Ben medyama şu adam hakkında iftira atın diyecek birisi miyim kardeşim? Bugüne kadar demedim, bundan sonra demem." dedi.

YURTDIŞINA KAÇMAM İÇİN HANGİ GEREKÇE OLABİLİR

Hayatında trafik cezası almamış bir adam olduğunu belirten İpek, "Benim yurt dışında zaten Türkiye'deki bu madencilik sektöründeki sıkıntılardan dolayı önemli bir faaliyetim başlamış. Türkiye'de arama yaptığımız sahaların 3'te biri kadar şu anda burada sahada arama yapıyoruz. Eğer benim yurt dışına kaçmam için benim gibi bir işadamının ne gibi bir gerekçesi olabilir? Neden kaçayım?" diye konuştu.

DEVLETİN İMZALAMADIĞI ANLAŞMAYI BİZ 5 YIL ÖNCE İMZALADIK

Akın İpek, şöyle devam etti: "Ben geçtiğimiz 10 yıldaki maden keşiflerimize baksınlar. Maden keşfettiğimiz sondajları dahi saklıyoruz. İsimlerini tek tek dosyaladık. Bugün gidip inceleseler yer altındaki bizim rezervlerimizin ne kadar olduğunu daha üretime geçmeden önce belirler. Madenlerimizin 8 noktasında işletmelerimizin 6 dakikada bir ölçüm alınıyor. Yani bizim madenlerimizde üretim daha önceden ne kadar olduğu belliyken üretilirken de her altı dakikada bir analiz alınıp karışıklık olup olmadığı ortaya konuluyor. Yani biz devletin, işçi sağlığı ile ilgili imzalamış olduğu bir anlaşma var, 2019'a sarktı. Biz o anlaşmayı 5 yıl önce imzaladık. Bizi her yıl uluslararası denetim kurumları gelip şirketlerimizi denetler. Benim şu anda madenlerim lime lime şirketimdeki her kuruşun hesabı teker teker ortaya çıkar ve uluslararası bankalara dağılır. Yani benim hesaplarımda resmi olmayan yasal olmayan tek kuruş bulamazlar, bulamayacaklar. Bunu Türkiye'de kaç tane iş adamı söyler bilmiyorum ama ben kendi müessesem için söylüyorum, bir tek leke bulamayacaklar. Bulamazlar. İftira atılırsa onun da belgesi iki gün sonra çıkartır önlerine koyarım. Çünkü ben dikkatli yaşadım. Bu tip hiçbir şeye bulaşmadım."

GÜCÜ ELE GEÇİREN İNSANIN RIZKI ALMASI SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAZ

Ardından medyada kendisine yönelik atılan hakaret ve iftiralara cevap veren İpek, "Şu medyadaki seviyeye bir baktım. Bu seviyede herhangi bir grup savunulduğu takdirde o gruba acıma fayda sağlar mı? Allah'ım ne küfürler. Bunların organize bir şekilde olduğu ortada. Bunların kimseye bir fayda sağlamayacağı da ortada. Ben şuna inandım. Biz ülkemizin içinde farklı gruplar insanlar bir arada yaşıyoruz. Gücü eline geçiren insan, kendisi gibi düşünmeyen insanları yok etmeye imha etmeye susturmaya işten attırmaya rızklarını elinden almaya başlarsa hangi grup olursa olsun bu sürdürülebilir olmaz. Ben kendi grubumda da elimden geldiği kadar yaptığı iş dışında ahlaki değerlerine saygı dışında hiçbir şeye değer vermedim. Ben sadece insanların yapmış olduğu işe bakıyorum. Başka insanlara saygı göstermeyen birisi kendisi de saygı görmeyi hak etmez. Ben herkese insan olduğu için bugüne kadar saygı gösterdim. Ve ben buradan çıkmam, çıkamamam. Yarın utanılacak birşey yapmam. E bunun için bir bedel ödüyorum şu anda. Mecburen bu bedeli de ödeyeceğim. Yoksa hayat hikayemi herhalde ben de dünya menfaati için, servetini sırtında taşıttı dedirtmem." ifadelerini kullandı.

RESMİ OLMAYAN BİR KURUŞ PARAM YOK

Üzüldüğü tek şeyin şu anda uğramış oldukları haksızlık olduğunu söyleyen İpek, "Yoksa ben Allah'a şükürler olsun, işlerimizde çok başarılı olduk, kademe kademe ay ay nereden nereye geldiğimizin izahı var. Açıktan gelen bir para yok. Benim grubuma halk arzın dışında ki bu uluslararası yatırım bankalarının katılımıyla gerçekleşti, oradaki noktaya kadar bakmışlardır, bir para girişim olmadı. Başka para girişi yoksa nasıl gayrimeşru bir paradan bahsedebilirsin? Başka para girişi olmadı. Bütün harcamalarımın hepsi de resmi. Resmi olmayan bir kuruş param da yok. E şimdi siz 3 ayda bir yayınlanan bu kadar resmi şeffaf olan bir şirkete leke atabilir misiniz? Tutmaz. Ben bunun aksini ortaya koyarım. Ama bu arada tutup da benim için şirket için akla hayale gelmeyen iftiralar. E insaf be kardeşim. Ben bunu söyleyen insanlara yazıklar olsun diyorum. Ne olursa olsun bir insan yalan olduğunu bile bile iftira olduğunu bile bile açık açık hakikaten insan bu kadar masum bir insana bu hakaret ve iftirada bulunabilir. Bu asgari insanlık seviyesinin de altına düşmektir." dedi.

DEMİR ÇELİK DE YALAN, BANA DEĞİL BANKAYA BASKIN YAPSINLAR

İpek, "Eğer bir baskın yapacaklarsa bankaya baskın yapsınlar, bankaya sorsunlar bildirdiniz mi diye. Çünkü resmi olarak bankalara giden bir paradır. Demir Çelik'e sorsunlar beni tanır mıymış bana para göndermiş mi bugüne kadar. Yok bunların hiç birisi." şeklinde konuştu.

TEK KARA PARA BULSUNLAR ŞİRKETİ ONLARA VERECEĞİM

İpek, son olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu neye benzedi biliyor musunuz? İçinde oturduğumuz eve kapısını girip içeri girmeye benzedi. MASAK Başkanı beyefendiye soracağım, benim ile ilgili yürüttüğünüz soruşturmada benden isteyip de alamadığınız herhangi bir belge oldu mu? Bu yazmış olduğunu benim evime kadar çocukların odalarına kadar aramış olduğunu bu şüphenin gerekçesi nedir? Ben bugüne kadar bana sorulmuş olan bütün soruların hepsini belgeleriyle resimleriyle bir ilkokul çocuğunun anlayacağı şekilde dosyaladım. Eğer benim şirketlerime herhangi bir ithamda bulunup da ispatlarsa şirketi kendilerine vereceğim. Bir kuruş kara para bulsunlar, bir kuruş yasal olmayan para bulsunlar, kaynak bulsunlar şirketi kendilerine hediye edeceğim. 7 milyar dolardan bahsediyorlar. 7 milyar doların tamamını da onlara teslim edeceğim. Ben bunu geçen sene konuşmamda da söyledim. Yok böyle birşey. Tamamen hayal mahsulü bomboş bir iftira. İnsan tabi haklı olduğu zaman rahat konuşuyor, haksız olduğu için de çok ezik konuşur. Bunlardan cevap vermelerini bekleyeceğim, yazmış olduğunuz gerekçeleri bana anlatın diye. Benim İngiltere'de Türkiye'nin üçte biri kadar saha almışım madencilik faaliyetleri ile ilgili gece gündüz çalışıyoruz, sondaj yapıyoruz. Bu apaçık İngiltere'nin aynı zamanda incelediği denetlediği bir şirket. Ben gayri meşru bir iş yapabilir miyim? Birazık akıl birazcık vicdan birazcık insaf. Evimin içine zaten oturduğum şirkete kapıyı kırıp da girdiler. Ben bugüne kadar ne istedilerse verdim. Hele en son istedikleri bir belge yığını var inanın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar yoğun bir belge istememişlerdir. Belki 3-4 ayda bitecek bir olan bir işti, biz 15 gün içinde verdik istediklerini. Bir tane kara para bulsunlar, Allah beni kahretsin bütün şirketi kendilerine vereceğim. Ama eğer bulamazlarsa, ki çok açık söylüyorum bulamayacaklar, benim şirketlerimde bir leke dahi gösteremeyecekler, o da onların hayat hikayelerine kara bir sayfa olarak yapışsın. Beni çok değerli büyüklerimiz aradılar, onların da nezaketine ayrıca teşekkür ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Akın İpek: Tek kuruş kara para bulsunlar şirketleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER