Akar SADAT Başkanıyla görüşmeyi kabul etmedi ama...

Oda tv sitesi yazarı Müyesser Yıldız, SADAT'ın başkanı Adnan Tanrıverdi'nin Mart 2016'da Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ettiğini ancak Hulusi Akar'ın gelen ekiple görüşmeyi kabul etmediğini yazdı.

SHABER3.COM

Yıldız, geçtiğimiz günlerde sarayda yapılan güvenlik zirvesinde Akar'la Tanrıverdi'nin yan yana oturmasına atıfla yazdığı yazıda geçen sürede neyin değiştiğini sordu.

Yazıdan ilgili bölüm...

(...)
AKAR SADAT'LA NEDEN GÖRÜŞMEDİ?   

Saray'daki Afrin Zirvesi'ne SADAT'ın kurucusu eski Başkanı Adnan Tanrıverdi'nin de katılmasının hatırlattıklarına gelince;

Bilindiği gibi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden 1 ay sonra SADAT heyetinin Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ettiği ortaya çıktı. 

Darbeden 4 ay önce 7 Mart'ta gerçekleşen ziyarette, heyetle görüşen isim ise dönemin Genelkurmay Plan Prensip Başkanı Korgeneral Salih Ulusoy'du.

Görüşmede ele alınan konular da Adnan Tanrıverdi imzalı, “Genelkurmay ziyaretinin duyurusu” başlıklı bir iç yazışmayla SADAT birimleriyle paylaşılmıştı. Cumhuriyet Gazetesi'nin yayınladığı yazıda şunlar vardı:

“Dördüncü Ankara ziyaretimiz sırasında Genelkurmay Başkanımızı ziyaret etmek istediğimizi 04 Ocak 2016 tarihli ekli mektupla talep etmiştik. Genelkurmay Başkanımızdan taleplerimizi de ekteki talep listemizde belirtmiştik. GNKUR Özel Kalem Müdürlüğü ile direkt temaslarımıza rağmen, gündemin yoğunluğu nedeniyle 18-22 Ocak arasında ziyaretimiz mümkün olamamıştı. 01 Mart 2016 tarihinde GNKUR. GNPP. BŞK’lığı (Genelkurmay Başkanlığı Plan Prensipler Başkanlığı) Genel Sekreteri telefonla şahsımı arayarak, randevu talep mektubumuz çerçevesinde Genelkurmay Başkanı adına Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanının bizimle görüşmek istediğini, bu görüşme için Ankara’daki temsilcilerimizle bir ön görüşme yapmak istediklerini bildirdi. Hüseyin Uludağ Bey ve Yusuf Çağlayan Bey ile buluşmaları sağlandı ve yapılan ön görüşme sonucuna göre 07 Mart 2016 tarihinde GNKUR Karargahında ziyaret mektubunda yazılı heyet ile GNKUR Genel Plan Prensip Başkanı Korgeneral Salih Ulusoy ziyaret edildi. Ziyaret 11:00-13:15 saatleri arasında çok samimi ve sıcak bir ortam içinde geçti.”

Yazının devamı ise şöyleydi:

“Ziyaret sırasında ağırlıklı olarak;

- Yargıya kapalı ve açık idari işlemlerle TSK’dan çıkarılan askerlerin mağduriyetlerin giderilmesi için hazırlanan yasa teklifi ve

- SADAT A.Ş. ile ilgili olarak, “Savunma Sanayi Hizmet sektörünün” oluşmasını sağlayacak yasa teklifi ile

- İslâm Ordusu kavramının içinin nasıl doldurulacağı hususu oluşturmuştur.

Yasa tekliflerinin desteklenmesi için gayret sarf edeceklerine dair vaat alınmıştır. Saat 12.00’de yemeğe geçilmiş, yemek sırasında da genel hususlarda istişarelerde bulunulmuştur. Ordumuzun manevi değerlerle bezenmesi için düşüncelerimiz paylaşılmıştır. GNPP Başkanımız tarafından tekrar görüşmek isteği ihsas ettirilmiştir. Genelkurmay Başkanımız ile görüşme isteğimizin devam ettiğini belirtip, 20 yıl sonra girdiğimiz Genelkurmay Karargahından içimiz rahat olarak ayrılınmıştır. İrtibatımız devam edecektir. Durumu bildirir, selamlarımı sunarım.”

Şimdi bu görüşmeyle ilgili ilave bilgileri aktaralım.

İddia o ki, SADAT'ın Genelkurmay'ı ziyaretini bizzat Erdoğan istemiş. Ancak nedendir bilinmez Akar görüşmeyi uygun bulmayıp, Salih Ulusoy'u görevlendirmiş. Ulusoy da Karargâh'ta rahatsızlığa yol açmaması için gelen heyetle makamında değil, bahçede görüşmüş. 

İlginç olan şu; Acaba Akar neden görüşmek istemedi?

O zaman görüşmedi, ama işte 22 ay sonra Saray'da Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Afrin Zirvesi'nde Tanrıverdi ile aynı masada yer aldı.  

Görünen o ki; “TSK'nın yeniden yapılandırılması” projesi sürüyor... “Başkomutanlık ve Gazi”lik unvanı tamam... Acaba sırada “Paşalık” da var mı?!.

<< Önceki Haber Akar SADAT Başkanıyla görüşmeyi kabul etmedi ama... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER