Akar: Avukatlar hakların korunmasında önemli görevler üstlenmişlerdir

Akar: Avukatlar hakların korunmasında önemli görevler üstlenmişlerdir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, avukatların toplumdaki adaletin sağlanmasında önemli bir görevi ifa ettiklerini belirten Akar, avukatların, hakların korunmasında önemli bir görev üstlendiklerini kaydetti. Akar, "Avukatlar, insan haklarını savunmada, demokrasinin işlemesinde sorumluluk yüklenmişlerdir. Bu sorumluluk bilinciyle birliğin sağlanması, sorunların adil bir şekilde giderilmesi konusunda hizmet vermektedirler. AK Parti, hukukun koruyucusu ve işleyiş mekanizması olan yargı sisteminin gerek işleyiş sorunlarını, gerekse hizmet standartlarını ve fiziki ihtiyaçlarını iyileştirmek için önemli reformlar yapmıştır. Hukuk camiasında önemli bir yere sahip olan avukatlarımızın sorunları uluslararası hukuk standartlarına çekilerek halkın ihtiyaçlarına daha doğru cevap verir hale getirilmiştir." dedi.

Mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, gururla, vicdanıyla ülkenin her yerinde görev yapan değerli avukatların yaşadığı zorlukların önüne geçilebilmesi amacıyla AK Parti hükümetleri döneminde önemli çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Akar: Avukatlar hakların korunmasında önemli görevler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER