AK Partili Gündoğdu: HDP'li 2 vekil tutuklanarak yargılanmalı


AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın taziye çadırını ziyaret eden HDP'li Tuğba Hezer ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Fezlekeler geldiği takdirde en az 2 milletvekilinin dokunulmazlığının kesinlikle kaldırılması ve yargıya teslim edilmesi taraftarı olduğunu belirten Gündoğdu, "Bunu Meclis içinde arkadaşlarla da konuşuyoruz, herkes bu konuda hemfikir. İnşallah adalet yerini bulacak bize fezlekeyi gönderecekler, biz de gereğini yapacağız. Dokunulmazlıklar kesinlikle kaldırılmalı ve adaletin verdiği karar tutuklanmaksa tutuklanarak yargılanması devam etmeli." diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, "Fezlekeler konusunda cumhurbaşkanı ve başbakanın açıklamaları var. Özellikle taziye çadırına giden HDP'li vekil konusunda AK Parti'nin bu konuda tavrı ne olacak? Dokunulmazlığı düşürülecek mi?" sorusuna Gündoğdu, şu cevabı verdi: "Bu parlamento çatısı altında, bu milletin vekili olduğunu iddia edip bu milletin evlatlarını katleden birinin taziye çadırına giden kişinin milletvekili olarak devam etme şansı olmaması lazım. Fezlekeleri hazırlanıyor, fezlekeler TBMM'ye geldiğinde gereken yapılacaktır kimse endişeye kapılmasın. Milletimiz gönlünü ferah tutsun. Milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden kim olursa olsun bunlarla ilgili gelen bir fezleke olduğu zaman gönül rahatlığıyla milletten aldığımız destekle bunu yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sadece onunla ilgili değil Faysal Sarıyıldız denen kişi ile ilgili de o da aracında silah taşıyordu bu şekilde yakalandı. Onun da fezlekesinin geldiği takdirde en az 2 milletvekilinin dokunulmazlığının kesinlikle kaldırılması ve yargıya teslim edilmesi taraftarıyım. Bunu meclis içinde arkadaşlarla da konuşuyoruz herkes bu konuda hem fikir. İnşallah adalet yerini bulacak bize fezlekeyi gönderecekler biz de gereğini yapacağız."

"EMASYA protokolüne tekrar dönüş olacağı ile ilgili haberler var bu konuda neler düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Gündoğdu, "Şu anda onunla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Önümüzdeki günlerde onu tekrar değerlendireceğiz. Bazı hususlar, iktidar partisinin her şeyi konuşması milletvekillerinin doğru değil. Grup kararı var. İktidar devleti yönetiyoruz onun için ona göre hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

TÜRKİYE VATANDAŞLIĞINDAN DAHİ ÇIKARTILMALI VE TUTUKLU YARGILANMALI

Başka bir gazetecinin, "Milletvekillerinin dokunulmazlığıyla ilgili çeşitli görüşler var. Vekilliği devam etsin tutuksuz yargılanması gerektiğini mi düşünürsünüz yoksa gerekirse tutuklu şekilde mi yargılanması gerekir ne düşünüyorsunuz? 1990'lardaki görüntünün yaşanıp yaşanmayacağı ifade ediliyor ne dersiniz?" sorusuna Gündoğdu, şu cevabı verdi: "1990'larda bazı eksiklikler yapılmış olabilir. Ama o günün şartlarına baktığınızda ben onu da yadırgamıyorum. Devletin devletliğini yapması gerekir. Devletin görevi, üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaktır. Milleti rahatlatmaktır. Dokunulmazlıklar kesinlikle kaldırılmalı ve adaletin verdiği karar tutuklanmaksa tutuklanarak yargılanması devam etmesi gerekir. Çünkü yaptıkları işlem, 28 canımızı katleden bir kişinin evine taziyede bulunmak ben onu destekliyorum demektir. Böyle birinin de adalet herhalde tutuksuz yargılanma kararı verecek değil. Fezlekeler geldiğinde dokunulmazlığı kaldırıldığında tutuklanacaklarına ben inanıyorum. Yargı da bu konuda doğru bir karar verecektir. Tutuklanarak tutuklu yargılanmaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü bunların yaptığı iş basit bir iş değil. Siz ne olursanız olun hangi düşünceden ve fikirden olursanız olun. 28 canı katleden birinin evine taziyeye gidiyorsanız bu parlamento çatışı altında bulunmayacaksınız. Bu ülkede Metin Külünk'ün söylediği bir şey var. Gündeme getirdi. Türkiye vatandaşlığından çıkartılması hususunda bir gündem yaptı. Türkiye vatandaşlığından dahi çıkartılmalı ve ondan önce de bu ülkede yaptığı suçlardan yargılanmalı tutuklu yargılanmalı. Bu ikisi ile ilgili söylüyorum. Çünkü orada şu anda basını yansıdı. En fazla suç işleyen milletvekilleri HDP milletvekilleri. İçlerinde çok ciddi manada bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozucu faaliyetler yapan milletvekilleri var. Buna rağmen biz diyoruz ki, 90 yılına dönmeyelim daha itidalli ve soğukkanlı davranalım. Meclis içerisindeki konuşmalarına bakıldığında bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozucu konuşmalar yapıyorlar. Bütün konuşmalar kayıt altına alınıyor. yapılan konuşmaların tamamında o bölgede bir savaş olduğu ve o bölge de sivil vatandaşın öldürüldüğünü iddia ediyorlar. Bu iddialar doğru iddialar değil. Sivil dedikleri yerden PKK terör örgütü çıkıyor. Bunlar PKK terör örgütünün savunuculuğunu resmen yapıyor. Bir çoğunun dokunulmazlığı kaldırılmalı ama demokratik bir ülkeyiz belli bir noktaya kadar sabrederiz fakat bu 2 arkadaşın dokunulmazlığı bir an önce kaldırılmalı." CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Gündoğdu: HDP'li 2 vekil tutuklanarak yargılanmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER