AK Partili Delican: İzmirlinin sorunlarını çözmek boynumuzun borcu


Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) yöneticileri, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarete, Genel Sekreter Cumhur İşbırakmaz'ın da aralarında bulunduğu Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, Ege Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Bedri Girit, Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu ve Başkan Yardımcısı Cahit Doğan Yağcı ile birlikte Tarımsal Sektörler Bölüm Müdürü Necdet Kömür de katıldı. İşadamları, İl Başkanı Bülent Delican'a, İzmir'in ticari tablosunu ve görüşlerini aktardı.

Ziyarette konuşan İl Başkanı Delican, partisinin 2023 yılı hedefleri kapsamında İzmir Alsancak Limanı'nın 500 milyar dolar ihracat hedefi olması gerektiğini vurguladı. Delican, "Dolayısıyla Alsancak Limanı, şu anki yapısıyla bu hedefi kaldıramayacak bir kapasitede. Limana ilave olarak konteyner limanlarının fazlalaştırılması ve yeniden projelendirilmesi ihtiyacının hasıl olduğu açıkça görülmektedir. Alsancak Limanı, Egeli ihracatçıların hedefine ulaşmasında önemli bir noktadadır. Burada ihracatçılarımız için bize düşen görev, Sayın Başbakanımız'a ve ilgili bakanlarımıza daha kısa sürede sorunların aktarımı ve çözüme daha hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamaktır." dedi.

İhracat birlikleri temsilcileri adına söz alan Genel Sekreter İşbırakmaz ise şunları kaydetti: "500 milyar dolar olarak öngörülen ve hükümetimizce de onaylanan 2023 yılı ihracat strateji belgesinde de tarım ürünleri için öngörülen ihracat hedefi 40 milyar dolardır. Bu hedefe ulaşılması için ilgili tüm kurum ve kuruluşların ve paydaşların birarada, aynı hedefe yönelik olarak çalışması gerekmektedir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Delican: İzmirlinin sorunlarını çözmek boynumuzun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER