AK Parti'den MHP'ye geçtiler

AK Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçilen ve bir süre önce istifa ederek bağımsız olan Hüseyin Akkurt ile Ahmet Cülen, MHP'ye katıldı.

AK Parti'den MHP'ye geçtiler

MHP Grubu mecliste CHP ve bağımsızların desteğiyle çoğunluğu elde ederken, yeni üyelerin rozetlerini MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve İl Başkanı Tanju Balatlı taktı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AK Parti Grubu kan kaybetti. Yerel seçimlerin ardından meclis çoğunluğunu elinde tutan AK Parti'nin son dönemdeki istifalar nedeniyle üye sayısı 43'e düştü. AK Parti'den seçilen Demircili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akkurt ile Gölmarmaralı Meclis Üyesi Ahmet Cülen, partilerinden istifa edip bağımsız oldu. Ardından da düzenlenen törenle, MHP'ye katıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen rozet takma törenine; MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP'li ilçe belediye başkanları ve MHP'li meclis üyeleri yer aldı. 




Törende konuşan İl Başkanı Balatlı, "Siyasi oyunlara, siyasi hareketlere karşı savaşıyorduk. Ancak gerçeklerle doğrunun yanında olanlar bizi destekliyor. 2 meclis üyesi de bizi destekleyerek partimize geçtiler. Yanımızda İzmir var. İzmirliler 'Manisa hiç yerinde durmuyor, Cengiz Beyi transfer edelim' diyorlar. Siyaset bir tarafa önemli olan hizmettir. Hizmeti de siyasete oyuncak etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna izin vermeyeceğiz" dedi. 



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yeni üyelerin partiye güç kattıklarını belirterek, daha büyük hizmetlere imza atacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hüseyin Akkurt'a; MHP İl Başkanı Tanju Balatlı da Ahmet Cülen'e parti rozetlerini taktı.

İki meclis üyesinin MHP'ye katılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nde koltuk dağılımı 37 MHP, 6 CHP, 43 AK Parti ve 2 de bağımsız üye olarak şekillendi.


<< Önceki Haber AK Parti'den MHP'ye geçtiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER