AK Parti milletvekili Babuşcu, bu kez İnönü'yü hedef aldı ardından özür diledi


BALIKESİR (CİHAN)- AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili yaptığı bir paylaşım büyük tepkilere neden oldu. "BAŞKAN RTE" adlı Twitter kullanıcısının, "Bizans dostu kahpe İsmet İnönü" şeklinde Tweetini paylaşan Bubuşcu, gelen tepkiler nedeniyle Twitterı okumadan paylaştığını belirterek, özür diledi.

Geçtiğimiz ay sosyal paylaşım sitesi Twitter ve Facebook hesabından paylaştığı fotoğraf ve yorum tepkilere neden AK Parti Balıkesir Milletvekili Babuşcu, bu kez 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü hedef aldı. Babuşcu, daha önce Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Türkiye ziyareti sırasında Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafını paylaşmış, Cumhuriyet dönemi için 'reklam arası' benzetmesi yapmıştı. Babuşcu, tepkilere neden olan "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi" mesajı atmıştı.

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçiminde yeniden aday adayı olan Tülay Babuşcu, "BAŞKAN RTE" adlı Twitter kullanıcısının, 'Bizans dostu kahpe İsmet İnönü' başlıklı tweetini paylaştı. Babuşçu'nun paylaştığı yazıda, "Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP'liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan'ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyet'in lider sultası Lozan'da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi." ifadeleri bulunuyor.

Tülay Babuşcu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımın ardından sert eleştirilerin hedefi oldu. Bunun üzerine paylaşımını silen Babuşcu, "Bugün okumadan yanlışlıkla attığım retweet için başta CHP olmak üzere herkesten özür diliyor, İsmit İnönü'yü rahmetle anıyorum" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti milletvekili Babuşcu, bu kez İnönü'yü hedef... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER