Ahmet Takan:Teröristlerin cezaevlerinde yerleri değiştiriliyor..

Ahmet Takan:Teröristlerin cezaevlerinde yerleri değiştiriliyor..

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan’a yeni ayar veren Recep Erdoğan, milletvekili listeleri konusunda da  “Başbakan”ı bir kez daha sıkıladı.

Listelere son şeklini kendisinin vereceğini bir kez daha Davutoğlu’na tekrarlayan Erdoğan, İstanbul’u tamamen kendisinin belirleyeceğini hatırlattı.

Erdoğan, bu arada Davutoğlu’na önemli bir jest (!) yaparak  “istersen Konya’yı tamamen sen belirleyebilirsin” dedi.

Başbakanlık kaynaklarına göre; Recep Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’na 50 kontenjanlık alan bıraktı. Kaçaksaray kaynaklarına göre ise Erdoğan, Davutoğlu’na  “sen de listeni yap getir, benim listemle karşılaştırırız. Çakışan yerlerde anlaşırız”  dedi.

Erdoğan’a yakın kaynakların belirttiğine göre; “Cumhurbaşkanı, liste çalışmalarında AKP Genel Merkezi’ne gidemeyeceği için Ankara’nın Ahlatlıbel mevkisinde özel bir  çalışma karargâhı oluşturuldu.”  AKP’nin milletvekili listelerine son şekli burada verilecek ve Recep Erdoğan bu özel ofise giderek çalışmalara katılacak.

Ayrıca, Erdoğan, milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim tarihi öncesinde son iki gün için üst komisyona sokağa çıkma yasağı getirdi. Listeler kesinleşirken üst komisyon üyelerinin dış dünya ile bağlantıları tamamen kesilecek. Karargâhta yatıp kalkacaklar evlerine dahi gitmelerine müsaade edilmeyecek.

Recep Erdoğan, sızma olmasın diye işi o kadar sıkı tutuyor ki Davutoğlu’na, “listeleri YSK’ya Mustafa Şentop (AKP Genel Başkan Yardımcısı) teslim edecek”  talimatını da vermiş...


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER