Ağbaba: Malatya'da sivil toplum kuruluşlarından destek gelmedi


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba, "Başbakan söz verdiği halde, Malatya'daki eski devlet hastanesi kapatıldı. Polikliniğe çevrildi. Meclis'te defalarca konuyu gündeme getirdim. Ama bu sorunla ilgili bir tek Malatya derneğinden destek gelmedi." dedi.

Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz , Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Banu Özşen Sevil ve parti yöneticileri ile birlikte Kayısı Kent Yeşilyurt, Battalgazi Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya eski devlet hastanesinin kapatılarak bir binanın polikliniğe çevrildiğini anımsattı. Hastanenin kapatılmaması çok çaba harcadıklarını anlatan Ağbaba, yaptığı çalışma sırasında sivil toplum kuruluşlarından gerekli desteği göremediklerini ifade etti. CHP'li vekil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen sivil toplum kuruluşlarını eleştiriyorum. Nasıl ki milletvekili eleştiriliyorsa, onlar da eleştirilmelidir. Maalesef 4 yıl boyunca Malatya'ya yapılan haksızlıkları TBMM'de gündeme getirdim. Malatyalıların sesi soluğu oldum. Malatya'daki bazı STK'larla siyasi görüş farklılığımız olabilir. Ama Malatya'yla ilgili düşüncelerimizde aynı düşündüğümüzü biliyorum. 'Hastane kapatılmasın' derken bunu tüm Malatya için istiyorum. Benim Malatya'yla ilgili söylediğim şeyler, Malatya'nın sağcısının solcusunun herkesin ortak fikri. Bu sorunları seslendiriyorum. Başbakan söz verdiği halde, Malatya'da devlet hastanesi kapatıldı. Polikliniğe çevrildi. Mecliste defalarca konuyu gündeme taşıdım. Sağlık bakanıyla görüşüyorum. Ama bununla ilgili bir tek Malatya derneğinden destek gelmiyor. Bazen siz söyleyeceksiniz ben destekleyeceğim, bazen ben söyleyeceğim siz destekleyeceksiniz. Biz bunu kendimiz için değil, partimiz için değil Malatya için yapıyoruz. BM Güvenlik konseyinin üye yapısıyla ilgili açıklama yapan sivil toplum kuruluşları keşke Malatya'nın sorunlarıyla için de açıklama yapsalar. Bundan sonra da Malatya'nın çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Örgütlü topluma inanan bir kişiyim. Sizler de hem mahallenize hizmet ediyorsunuz, hem de örgütlenerek toplumsal bir ağırlık merkezi oluşturuyorsunuz."

Kayısı Kent Yeşilyurt, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca, Ağbaba ile CHP heyetinin derneklerini ziyaretinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.



CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba: Malatya'da sivil toplum kuruluşlarından destek gelmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER