Afyon'da polis rehabilitasyon merkezinin akıbeti merak ediliyor


Afyonkarahisar'da polislere hizmet vermesi için temeli atılan ancak 19 yıldır atıl bekleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için geçen yıl başlatılan çalışmaların akıbeti merak ediliyor.

Başta siyasiler olmak üzere vatandaşların tepkisinin ardından başlatılan çalışmalarda binanın durumu bir soru önergesiyle meclis gündemine taşınmıştı. MHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Kemalettin Yılmaz tarafından bir yıl önce dönemin eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde; "Bu tesis ne zaman bitirilecektir? Tesis için bugüne kadar ne kadar ödenek ayrılmış ve kullanılmıştır? İnşaatın yarım bırakılmasına neden olan yüklenici firmalar hakkında herhangi bir yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar nelerdir?" soruları sorulmuştu. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bu soru önergesine cevap vermediği ortaya çıkmıştı.

VALİ: YAZI YAZDIK, FAALİYETE GEÇECEK DEMİŞTİ

Konunun gündeme gelmesinin ardından Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından, yapımına 19 yılın önce başlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin faaliyete geçmesi için geçici kabulünün yapıldığı açıklanmıştı. Güner, binanın çok kısa süre içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Moral Eğitim Merkezi olarak faaliyete geçirilmek üzere Başbakanlığa yazı yazdıklarını ifade ederek cevap beklediklerini belirtmişti.

Polislere hizmet verecek olan termal tesisin aradan geçen süre içerisinde tamamlanıp tamamlanmadığı, hizmete açılıp açılmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

19 YILLIK MUAMMA

Kütahya yolu üzerinde termal suların çıktığı kaynakların hemen yanında 1993 ihalesi yapılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli 1995 yılında atıldı. Ödeneksizlik ve firmalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yıllardır atıl bekledi. Yarım kalan binaya bir ara Sağlık Bakanlığı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapmak için talip oldu ancak Sağlık Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü binanın paylaşımı konusunda anlaşamayınca Sağlık Bakanlığı bu girişimden vazgeçti. Rehabilitasyon Merkezi binasını tamamlamak ve devralmak için özel sektörden de girişimlerse sonuçsuz kaldı. Binanın en son Eğitim ve Moral Tesisleri olarak Afyon Emniyeti Müdürlüğü tarafından işletilmesi için izin istendiği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'da polis rehabilitasyon merkezinin akıbeti merak ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER