Afyon'da 'Kaymak eylem planı' hayata geçiriliyor

Afyon'da 'Kaymak eylem planı' hayata geçiriliyor

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yöresel damak tatlarından kaymakla ilgili eylem planı hazırladı. Bu kapsamda kaymak standartlara uygun tesislerde üretilerek, gerekli onayın alınmasından sonra da satışına izin verilecek. Seyyar sokak satıcıları, merdiven altı üretim ve onaysız faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere ise müsaade edilmeyecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kaymak üretimi için standartlara uygun işletme kurmak isteyene Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projeleri (KKYDP) çerçevesinde yüzde 50 hibe desteği verileceğini söyledi. Arap, amaçlarının Afyon kaymağının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde üretilmesi olduğunu kaydetti. Bu konuda taviz vermeyeceklerini ve denetimlerin devam edeceğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, bu çalışmalar sonucunda Afyon kaymağının ulusal düzeyde markalaşmış, sağlıklı ve güvenilir üretimiyle piyasadaki yerini sağlamlaştıracağını, ayrıca üreticilere de daha fazla gelir olarak yansıyacağını ifade etti.

'Kaymak eylem planı' köylerde geleneksel yöntemlerle yıllardır kaymak üretimi yapan çiftçilerin ise tepkisine sebep oldu. Üreticiler, yıllardır geleneksel yöntemlerle manda ve inek kaymağı üreterek Afyonkarahisar'ın adını en güzel şekilde duyurmaya çalıştıkların belirterek, seçim çalışması için esnaf ziyareti yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na şikayette bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'da 'Kaymak eylem planı' hayata geçiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER