Afşin SGK gelir testi yaptırmayanları uyardı

Afşin SGK gelir testi yaptırmayanları uyardı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gelir testi yaptırmayanları uyararak Eylül ayı itibari ile testin sona ereceği belirtti.

Afşin SGK Müdür Yardımcı Gülten Koçtürk, 01.01.2012 tarihi itibari ile aylık geliri ve işsizlik ödeneği almayanlara uyarıda bulunarak "Gelir testi yaptırmayanlar mutlaka eylül ayı içerisinde testi yaptırsınlar" dedi. Koçtürk 01.01.2012 tarihinde 5510 sayılı kanunla herhangi bir kapsamda çalışmayan ve işsizlik maaşı almayan kişilere resen Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edildiğini belirtti. Sağlık sigortası kapsamında kişinin üzerindeki mal varlığına göre borçlanma çıktığını belirten Koçtürk, "6552 sayılı kanunla hiç gelir testi yaptırmamış olan genel sağlık sigortalılarının 30 Eylül 2015 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları lazım. Genel Sağlık Sigortası tescilleri gelir durumlarına göre düzenlenecek olup aile içinde kişi başına düşen gelir tutarı asgari ücretin 1/3 ünden az olanların Genel Sağlık Sigortası borçları silinecek." dedi.

Kişi başına düşen gelir tutarı asgari ücretin 1/3 ünden fazla olanların ise tescilleri bu gelir durumuna göre güncellenerek 2 Kasım tarihine kadar Kuruma müracaat edilmesi gerektiğini belirten Koçtürk, müracaat edenlerin 6-9-12-18 taksitte ve ikişer aylık dönemler halinde ödeme yapılacağını belirtti. Koçtürk, işsizlik ödeneği alanların işsizlik maaşları bittiğinde de gelir testi yaptırmaları gerektiğini belirtti. Koçtürk, Afşin SGK olarak herkese yardımcı olacaklarını belirterek yeterli personeli ile vatandaşlara hizmet vermeye hazır olduklarını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Afşin SGK gelir testi yaptırmayanları uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER