Afrin Operasyonu sebebiyle sosyal medya soruşturması

Afrin Operasyonu başladıktan sonra Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları, sosyal medyada PKK lehine propaganda ve gerçek dışı bilgi paylaşanları yapıldığı iddiası ile soruşturma başlattı.

SHABER3.COM



 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin’e yönelik operasyonun başlamasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Leyla Güven hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Güven’in televizyonda ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” niteliğinde mesaj yayımladığı iddia edilerek,

“Başsavcılığımızca halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bu açıklama ve mesajlarla ilgili olarak Güven hakkında soruşturma başlatılmıştır. DTK ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan da Güven hakkında ayrıca yürütülen 2014/8409 numaralı soruşturma da halen devam etmektedir.

***

HDP’li 2 vekil hakkında Afrin soruşturması başlatıldı



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li milletvekilleri Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgin’in Afrin operasyonuna ilişkin Twitter’den yaptıkları paylaşımlar nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.
<< Önceki Haber Afrin Operasyonu sebebiyle sosyal medya soruşturması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER