Afrin operasyonu için Rusların izni bekleniyormuş

Türkiye, kritik Afrin operasyonu öncesi Rus hükümetini uyararak bölgedeki S-400 hava savunma sistemlerini kapatmasını istedi.

SHABER3.COM

Türkiye'nin kapatılmasını istediği sistemler Lazkiye ve Hmeymim üslerinde bulunuyor.

Hafta sonu Türkiye'nin Rusya ve İran ile Soçi'de yeni bir görüşme daha yapacağı, bu görüşmenin "danışma" niteliğinde olacağı söyleniyor.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Yardımcısı'nın katılacağı aktarılıyor.

Suriye'den yapılan açıklamada Türkiye'nin Afrin operasyonunu başlatması durumunda, Türk uçaklarının Suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulacağı duyurulmuştu.

SURİYE: TÜRK UÇAKLARINI VURURUZ

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye'nin olası Afrin harekatını Suriye'nin egemenliğine karşı saldırı olarak değerlendireceklerini açıkladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad, Türkiye'nin Afrin'e olası saldırısı konusunda Ankara'yı uyardı. Miktad, Türkiye'nin Afrin'e herhangi bir saldırıda bulunmasının Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne açık bir ihlal ve saldırı olarak değerlendirileceğini vurguladı.

Afrih harekatının uluslararası yasalara da aykırı olduğunu vurgulayan Miktad, Türkiye'nin Suriye Arap Cumhuriyeti'ne karşı herhangi bir düşmancı hareket ya da herhangi bir operasyon başlatmasına karşı Suriye’nin uygun gördüğü şekilde karşı koyacağının söyledi.

Suriye hava sahasında herhangi bir Türk hedefi yok etmeye hazır olduğunu belirten Mikdat; bunun da Suriye’ye herhangi bir saldırıda bulunacak ya da Suriye hava sahasını ihlal edecek Türk hava güçlerinin kendilerini gezintide oldukları düşüncesine kapılmamaları gerektiğini ifade etti.
<< Önceki Haber Afrin operasyonu için Rusların izni bekleniyormuş Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER