Afgan-Türk okullarınının gasp girişimine Afganlar tepki gösterdi....

Afganistan’da 22 yıldır faaliyet gösteren Afgan-Türk okullarının, Maarif vakfına devredilmesine velilerden tepki ...

SHABER3.COM

Afganistan’da 22 yıldır faaliyet gösteren Afgan-Türk okullarının, Maarif vakfına devredilmesinin ardından okula Mezarışerif’teki okula gelen Başkonsolos Şevki Seçkin Alpay, Tika Koordibatörü Zeki Bulduk ve maarif yetkilileri  bir tepkiyle karşılaşmıştı...Kabil Türk okulu veli komitesi Konsolosluk ve Maarif Vakfı yetkililerinin gasp girişimine tepki gösterdiler... Yaşanan hukuksuzluğu hatırlatan veliler yaşananları Afgan topraklarına ve hususi harimimize açık bir tecavüz olarak kabul ediyoruz dediler... 



Türkiye Cumhuriyeti Devleti Afganistan Mezarı Şerif Başkonsolosluğu militanlarının Afgan-Türk okuluna yapmış oldukları baskın ile ilgili,
Afgan-Türk okulları veli komitesinin resmi basın  açıklaması;

Zalimleri kahreden Allah’ın adiyla

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, dün Türkiye cumhuriyeti Mezarı Şerif Başkonsolosu, Türk askerleri ve Afgan hükümetinden bazı yetkililerin eşliğinde hırsızca ve ön bildiri yapmadan Afgan-Türk Mezarı Şerif okuluna baskın yapıp okul idaresini zorla ele geçirmeye çalışmışlardır. Söz konusu insanlık dışı ve hukuksuz baskın Mezarı Şerif Afgan-Türk okulu veli komitesinin tepkisine maruz kalıp okulun idari odalarına girişine izin alamamışlardır.

Kabildeki Afgan-Türk okulları veli komitesi söz konusu Mezarı Şerif Türk Başkonsolosluğunun bazı Afgan yetkililer eşliğinde yapmış oldukları bu hücuma karşı Mezarı Şerif Afgan-Türk okulu veli komitesinin göstermiş olduğu cesurca ve yerinde olan tepkiyi takdir etmekle  beraber aşağıdaki hususları bildiriyor;

1. Biz, Mezarı Şerif Afgan-Türk okulları veli komitesinin gösterdikleri hertürlü tepkiyi desteklemekle beraber, Türk konsolosluğunun Afgan bazı yetkililer eşliğinde yapmış oldukları hücumu,Afgan topraklarına ve hususi harimimize açık bir tecavüz olarak kabul ediyoruz.

2. Türkiye konsolosluğu ve eşliğindeki askeri birlikler bu taarruz neticesinde, söz konusu okullarda yıllardır çocuklarımıza kalifiye eğitim imkanları sunan Türk hocaları çeşitli ünvanları altında Türkiyeye götürüp hapis altına almak niyetindeydi. Söz konusu komploya karşı sonuna kadar dik duracağız.

3. Afgan hükümeti yetkililerini milli değerlere saygı göstermeye ve en azından maarif harimimize vefa gösterek komplo yapanlara destek vermemeye davet ediyoruz.

4. Veli komitesi olarak bir kez daha ülkemizde kanun hakimiyetine ve milli değerlere saygı göstereceğimizi ancak Afgan-Türk okullarına karşı gösterilen kanun dışı icraatlara karşı da sonuna kadar dik duracağımızı bildirmek istiyoruz.

Tevfik Allahtandır
Afgan-Türk okulları veli komitesi - Kabil-Afganistan



<< Önceki Haber Afgan-Türk okullarınının gasp girişimine Afganlar tepki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER