Afet Toplanma Alanları buhar oldu

17 Ağustos deprem, sonrası İstanbul'da 470 nokta Afet Toplanma Alanı olarak belirlenmişti.

Afet Toplanma Alanları buhar oldu

17 Ağustos 1999, Marmara depreminin ardından İstanbul Valiliği'nin oluşturduğu Afet Koordinasyon Kurulu, İstanbul'da muhtemel bir deprem durumu sonrasında afet toplanma alanı olarak 470 yer belirledi.

Meydan Gazetesi'nin haberine göre, kurulda görev alan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe, bu alanların yaklaşık yüzde 50'sinin yıllar içerisinde imara açılarak yapılaşma baskısına kurban gittiğini ifade ediyor.

VALİLİK LİSTEYİ PAYLAŞMIYOR

İstanbul Valiliği ve İstanbul Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ise olası bir depremde toplanma yeri olarak belirlenen yerlerin listesini paylaşmıyor. Devlet yetkililerinin listeyi paylaşmaması, depremde toplanma yerlerinin imara açıldığı iddialarını güçlendiriyor.

DEPREMDE TOPLANMA YERLERİ BUHAR OLDU

17 Ağustos 1999 depreminden sonra oluşturulan Afet Koordinasyon Kurulu’nda görev aldım. Kurul olarak İstanbul’da olası bir depremde toplanma yeri olarak 493 alan tespiti yaptık. Bu alanlara ilişkin liste birkaç yıl İstanbul Valiliği’nin sitesinde yayımlandı.

2007 veya 2006 yıllarında depremde toplanma alanlarının imara açıldığını ifade edince, apar topar bu listeyi kaldırdılar. Şimdi bu listeyi hiçbir yetkili yayımlamıyor. Resmi başvurularda bulunsak da listeyi yayınlamaktan çekiniyorlar. 
<< Önceki Haber Afet Toplanma Alanları buhar oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER