Adnan Serdaroğlu: Gemileri yaktık, geri dönüşü yok


Bursa'da Oyak Renault Fabrikası işçileri, işten çıkarılan arkadaşlarına destek amacıyla iş bırakma eylemlerini sürdürüyor. saat 16.00'daki vardiya için fabrikaya giren çalışanlar işbaşı yapmadı. Eylemler sürerken fabrika önüne gelen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, fabrika yönetiminin işçilerle anlaşmak zorunda olduğunu söyledi.

Fabrika dışında işçilere biber gazı ile müdahale edilmesine tepki gösteren Serdaroğlu, şöyle konuştu: "Tarihimiz hep bu tür mücadelelerle dolu. Siz işçilere içeride baskı yaparak onları dışarı çıkararak fabrikanın önüne gelmek isteyen işçilere biber gazıyla müdahale ederek, gözaltına alarak işçileri yıldıracağınızı mı zannediyorsanız? yanılıyorsunuz. Böyle davranarak bu insanların daha fazla size karşı bilenmesine neden oluyorsunuz. Bu bilenme size dönecektir, bunu bilin. Ey Renault işvereni. Yasadışı bir tutum izliyorsun, bir takım insanların akıllarıyla hareket ediyorsun ve yasadışı davranıyorsun. Bu insanlar sana yıllarca bu büyük fabrikaları kazandırdı. Bu insanlar Rusya'da, İspanya'da, Fransa'daki o fabrikaların büyümesine neden olmuş insanlar. Eğer siz dünyaya biz kaliteli üretim yapıyoruz diyorsanız, bu insanların sayesinde yapıyorsunuz. Ama siz bu insanları fabrikanın önüne sokmamak için bu ülkenin güvenlik güçlerine talimat veriyorsunuz. Bu fabrika bu insanların alınteriyle bu hale geldi."

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile görüşerek işçilere yönelik müdahalelere tepki gösterdiğini dile getiren Serdaroğlu, şöyle devam etti: "Siz hangi hakla fabrikasına gitmek isteyen insanların önünü keserek, gazla, gözaltına alarak dağıtmak istiyorsunuz' dedik. Vali bize şunu söylüyor; 'Yolu kestikleri için biz onları uyardık, dağıttık' diyor. Dünyanın hangi ülkesinde fabrikasına gelmek isteyen insanların yolu kesildiği için yolun ortasında kalan insanlara yolu kestiniz diye saldırı olur. Dediler ki işverenimiz kararlı, siz bunu nereye kadar sürdüreceksiniz. Bundan vazgeçin, diye bize akıl vermeye çalışıyorlar. Biz de buradan şunu söylüyoruz; siz nereye kadar sürdüreceksiniz. Bu fabrikayı çalıştırmak istiyorsanız bu insanlarla gelip anlaşacaksınız. Başka şansı yok. Bu işin geri dönüşü yok. Gemiler yaktık, geri dönüş yok."
CİHAN
<< Önceki Haber Adnan Serdaroğlu: Gemileri yaktık, geri dönüşü yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER