Adnan Oktar'ın Kandilli'deki villaları yıkıldı

İstanbul Belediye ve zabıta ekipleri, Adnan Oktar'ın Üsküdar Kandilli mahallesindeki kaçak yapılarının yıkımına başladı.

SHABER3.COM

Adnan Oktar grubuna operasyon yapıldıktan sonra mülklerin devredildiği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) villa ile 23 kaçak yapıdaki değerli eşyaları taşımasının ardından İstanbul Büyükşehir Belideyesi Encümeni'nin aldığı yıkım kararının gereğinin yapılması için adım atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, villanın bulunduğu Boğaz manzaralı yere iş makineleriyle geldi. Ekipler, gerekli tertibatı aldıktan sonra daha önce gerçekleşen inceleme sonunda kaçak oldukları tespit edilen yapıları, balyozlarla yıkmaya başladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adnan Oktar grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 Temmuz'da başlatılan operasyonlar sonucunda, aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 169 şüpheli tutuklanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Kandilli Mahallesi 928 ada 3-55 parseldeki kaçak yapılarla ilgili olarak Boğaziçi İmar Müdürlüğü 25 Temmuz 2018 tarihinde gerekli incelemeleri gerçekleştirmiş, burada 23 yapının yasalara aykırı olarak inşa edildiğinin tespit edilmesi üzerine yıkım kararı alınmıştı.
<< Önceki Haber Adnan Oktar'ın Kandilli'deki villaları yıkıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER