Adliyeye sevk edilen Eski Emniyet Müdürü Avcı: Susmayın sustukça sıra size de gelecek


Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında 'yakalama' kararı olan ve mahkemeye çıkıp serbest kalan eski polis müdürü H.D.'ye hakkındaki yakalama kararını sızdırdığı ileri sürülen bir adliye çalışanı ve babası ile H.D.'nin bu süreçte yakalanmasını engellediği ileri sürülen eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı adli mercilere sevk edildi.

Avcı, sağlık kontrolü için getirildiği Adli Tıp Birimi'nde gazetecilere "Susmayın sustukça sıra size de gelecek."dedi. bir gazetecinin suçlamanın ne olduğunu sorması üzerine eski emniyet müdür "Halil Dağ'ı dağa kaçırmışız." diye cevap verdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 06.30 sıralarında, üst düzey emniyet personellerinin de aralarında olduğu şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla, Adana ve Bitlis'te düzenlenen operasyonda, esnaf E.Y., Adana adliyesi personeli Z.Y., emekli Emniyet müdürü Mehmet Avcı, emekli Emniyet müdürü İ.B., Bitlis Personel Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet müdürü Y.Z.T. ve emekli eski Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü A.M.D. gözaltına alındı. Polis, daha önce açığa alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet müdürü E.Y. ile emekli Emniyet müdürü İ.B.'yi adreslerinde bulamadı.

Emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan Y.Z.T. ile A.M.D. savcının talimatı ile serbest bırakıldı.Emekli eski Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ile esnaf E.Y. ve kızı Adana adliyesi çalışanı Z.Y. ifadelerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi'ne sağlık kontrolüne getirildi. 3 kişi daha sonra adli mercilere sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan kişiler, 'Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ile 'suçluyu kayırmak'la suçlanıyor. Gözaltına alınan Z.Y.'nin 30 Mart 2015 tarihinde UYAP ortamından, Emniyet mensuplarına bilgi sızdırdığı ileri sürülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Adliyeye sevk edilen Eski Emniyet Müdürü Avcı: Susmayın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER