"Adliyeler toplama kampı gibi..."

Adliyeler bile toplama kampı gibi... 8 aylık halime kadınlar saatlerce ifade için bekletiliyor... TBB ve barolar işkence iddiaları ile ilgill üzerine düşeni yerine getirmemiştir... İşkence şikayetlerine dair başvurulara savcı bakmıyor!...

Recep Öğretmen'den 8 gündür haber yok!


KADINLAR AVUKAT CÜBBESİ ALTINDA BEBEK EMZİRİYOR

CHP İstanbul Milletvekili insan hakları aktivisti Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından 15 Temmuz sonrası başlayan cadı avı sürecinde yaşanan hukuksuzlukları yazdı. İşte o paylaşımlar:

1- 15 Temmuz'un darbe girişiminin ardından bir aydan fazla zaman geçti. Bana ulaşan bilgileri ve bazı gözlemlerimi kamuoyuyla paylaşıyorum

2- Adliyeler bile toplama kampı görünümündedir. Darbe dönemi uygulaması olan Kolektif ceza mantığı şu anda da uygulanan yöntemdir.

3- 8 aylık hamile kadın saatlerce ifade için beklemekte, kadınlar adliyede erkeklerin önünde avukat cübbesi içinde bebek emzirmektedir.

TBB VE BAROLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR

4- Yaşadığımız bu süreçte TBB ve Barolar, avukat hakları,adil yargılanma ve işkence ile ilgili üzerine düşeni yeterince yerine getirmemiştir.

5- Adil yargılanma hakkı bütün yönleri ve unsurlarıyla ihlal edilmektedir. Adliye ortamında bile yaygın hak ihlalleri yaşanmaktadır.

AVUKATLAR TEHDİTLE İFADE İMZALAMAYA ZORLANIYOR

6- Avukatlar önceden hazırlanmış ifade tutanaklarını imzalamaya zorlanmaktadır. İmzalamayanlar tehdit ile baskı altına alınmaktadır.

7- Avukatların yargılamaya ve insan haklarına ilişkin usulü itirazları bile hakimler tarafından tutanaklara geçirilmemektedir.

SAVCILAR İŞKENCE ŞİKAYETLERİNİ İŞLEME ALMIYOR

8- İşkence şikayetlerine ilişkin başvurular savcılar tarafından kabul edilmemekte, işleme alınmamaktadır.

9- Spor salonları, geçmişten bildiğimiz gibi yaygın kötü muamele uygulamalarının yaşandığı gözaltı merkezi olarak kullanılmaktadır.

10- Kayıt dışı gözaltı uygulamaları sistematik hale gelmiştir. Gözaltına alınma bilgisi aile ve avukatlarla paylaşılmamaktadır.

DARBE HUKUKU KABUL EDİLEMEZ

11- Yaygın insan hakları ve adil yargılanma hakkı ihlalleri gerçek darbecilerin ortaya çıkarılmasını engellemektedir, engelleyecektir.

12- Hangi gerekçeyle olursa olsun darbe hukuku uygulamaları kabul edilemez. İnsan haklarının istisnası olamaz, olmamalıdır.

<< Önceki Haber "Adliyeler toplama kampı gibi..." Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER