Adıyamanlılar, canlı bombaları hemşehrilikten atmaya çalışıyor


Diyarbakır'daki HDP mitinginde, Suruç'ta ve Ankara'daki bombalı eylemleri gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelilerin memleketi Adıyaman'da yetkililer, kentin adını lekeleyen canlı bombaları şehir nüfusundan çıkarmanın yasal yollarını arıyor.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, yaptığı açıklamada, yaşanan terör olaylarının üzüntü verici olduğunu belirtti. Adıyaman'ın ve Adıyamanlıların tarihi boyunca hiçbir terör örgütüne ya da terör olayına destek vermediğini vurgulayan Kutlu, kentin içinden çıkan teröristleri bile dışladığını dile getirdi. Kutlu, "Bu ilde kandırılan birkaç gencin karıştığı olaylar koca bir kente mal edilmemeli. Adıyaman huzuru ve kardeşliği ile bilinen bir ildir. Son yıllarda da bu huzur ve kardeşlik ortamı iyice dikkat çektiği için bugün Adıyamanlılar üzerinde böyle oyunlar oynanıyor." diye konuştu.

"Ankara'daki katliam tam bir caniliktir" diyerek konuşmasına devam eden Kutlu, "Bu olayı gerçekleştirenlerin Adıyamanlı olma ihtimali bile bizleri kahrediyor. Yaşanan terör olaylarına Adıyamanlılar yüz kat daha fazla üzülüyor. Bir Adıyamanlının böyle bir olayı gerçekleştirebilmesi için öncelikle Adıyamanlı olmaktan çıkması, daha sonra İslamiyet'ten çıkması ve son olarak da insanlıktan çıkması gerekiyor. Çünkü yüze yakın masum insanın canına kastetmek bile bir vahşettir ve hiçbir zaman Adıyamanlılar böyle bir vahşete sebep olanlara sahiplik etmez, etmeyecektir. Ayrıca mevzuatı araştırıyorum, eğer yolu varsa Adıyaman'a zarar veren şahısları, Adıyamanlılıktan çıkarmak istiyorum. Nasıl ile faydalı olanlara fahri hemşerilik beraatı veriyorsak, uygun olması durumunda belediye meclis kararıyla bu kişileri ilin nüfusundan çıkarmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Yaşanan terör olaylarının ardından herkesin saldırıyla ilgili ideolojik anlamda karşısındaki kişileri ve partileri suçladığını anlatan Kutlu, "Bu da kirli emeller peşinde olanların ekmeğine yağ sürüyor. Artık uyanıp, gerçekleri görmemiz gerek. IŞİD'in bir İsrail'e ya da Müslüman olmayan bir başka Batılı ülkeye saldırdığını duyan oldu mu? Bunların amaçları ve niyetleri açıkça belli." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Adıyamanlılar, canlı bombaları hemşehrilikten atmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER