Adıyaman'da şiddetli deprem: Yaralılar var

Adıyaman’da 5.5 büyüklüğündeki depremde vatandaşlar kendini sokağa attı. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 13 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını söyledi.

SHABER3.COM

Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Adıyaman’da vatandaşlar sokağa döküldü. Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesi 2 Mart 2017 tarihinde 5.5 büyüklüğünde depremle sarsılmış ve birçok yapı yıkılmıştı. Yine aynı ilçede 5.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlar korku içinde sokağa indi. Evlerine girmeye korkan vatandaşlar artcı depreme karşı sokaklarda beklemeyi sürdürüyor.

Depremin merkez üssü olan Samsat ilçesi 2 Mart 2017 tarihinde 5.5 büyüklüğünde depremle sarsılmış ve birçok yapı yıkılmıştı. Samsat ilçesinde önceki depremde yıkılmayan sağlam yapılan bu depremde hasar gördü. Gece saat 03.34’de meydana gelen ve vatandaşları uykuda yakalayan deprem nedeniyle büyük panik yaşandı.

13 YARALI

İlçe merkezi ve balı köylerinde yapıların bazıları yıkıldı. Depremde 13 kişi yaralandı. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 13 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını söyledi. Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise, sağlam yapılarında yıkıldığını dile getirerek, eski evlerinde depremde yıkıldığını söyledi.

İlçede AFAD, 112, UMKE ve itfaiye ekipleri bulunuyor. AFAD’ın çevre 4 ilden takviye ekibin yola çıktığı öğrenildi. Samsat ilçesinde artçı depremler devam ederken, ekipler alan taramasını sürdürüyor.

150 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YIKILAN EVİN ALTINDA KALDI

Depremde Samsat ilçe merkezi Yavuzselim Mahallesinde Hacı Berk’e ait iki katlı ev yıkıldı. Ahır olarak kullanılan evin alt katında bulunan 150 küçükbaş hayvan yıkılan evin altında kaldı.

AFAD ve İtfaiye ekipleri küçükbaş hayvanları canlı olarak kurtarmak için uzun uğraşlar verdi. Küçükbaş hayvanlara ulaşmak için iş makineleriyle delik açıldı. Ekipler ahıra ulaştı ancak içindeki hayvanların telef olduğunu gördü. Ekipler 3 adet küçükbaş hayvanı canlı olarak kurtarabildi.
Ekipler yıkılan evin artçı sarsıntıda tamamen yıkılma ihtimaline karşı evi yıkmaya başladı.

OKULLAR TATİL

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde okulların bir gün tatil edildiği açıklandı. Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Kırmacık köyü olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Samsat ve köylerindeki tüm okullar tatil edildi. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, tüm ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.


<< Önceki Haber Adıyaman'da şiddetli deprem: Yaralılar var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER