Adıyaman'da 'oy karşılığı para dağıtıldı' iddiası


Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde AK Partililerin oy karşılığında para dağıttığı iddia edildi. Olayla ilgili cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler internette yayınlandı. AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Nizami Yancar, iddialara ilişkin, tatile gelen fakir öğrencilere kendi aralarında para toplayıp verdiklerini söyledi.

İddialara göre, AK Parti'nin Gölbaşı ilçesindeki seçim bürosunda gençlere para dağıtıldı, karşılığında da imza alındı. Olayla ilgili cep telefonuyla çekilen görüntüler internette yayınlandı. Görüntülerde masa başında oturan bir kişinin önünde paraların bulunduğu ve karşılığında imza da alındığı görülüyor.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Nizami Yancar ise "4,5 gün de tatil olunca 5-10 fakir öğrenciye o anda bulunduğumuz yerde para topladık, öyle verdik." dedi. Kendisinin Bağkur emeklisi olduğunu ifade eden Yancar, kendisinin bunu karşılayacak maddi güçte olmadığını, oy satın alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını savundu. Yancar, "Bu mahalli seçim mi ki? Genel seçimde kim kimi alabilir? Binlerce milyonlarca oya kimin parası yetebilir?" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Adıyaman'da 'oy karşılığı para dağıtıldı' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER