Cadı avı işkenceye döndü - Kareler

Mersin’de hayırseverlere yönelik sözde paralel operasyonu ile gözaltına alınan 50 kişinin yargılanması adeta işkenceye döndü. 4. kez gözaltına alınan 50 vatandaş 8 gündür adeta adliye koridorlarında yaşamaya zorlanıyor.

Nefret operasyonlarına Ali İhsan Kaya ile Ali Çengelci böyle isyan etti

Cuma günü tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 48 kişinin ifadesi alındı. 2 kişinin ifade alma işlemi ise sürüyor. Dün 46 kişinin ifadesi alan mahkeme hakimi rahatsızlanınca 112 ekiplerince hastaneye götürülmüş bu nedenle duruşmaya ara verilmişti. Şüpheliler adliyedeki bekleyişi ise sürüyor.

Mersin merkezli 14 ilde hayırseverlere yönelik 24 Mayıs Salı Günü operasyon yapıldı. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince yapılan operasyon sonunda Mersin eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, İstihbarat eski Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya, Ali Çengelci ile işadamları, yerel televizyon sahibi ile bir gazeteci ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve eğitimcilerin de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olan 35 kişinin ise arandığı öğrenildi. 3 gün emniyette tutulan şüpheliler sorgularının ardından Cuma sabahı adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından adliyede ifadesi alınmayan şüphelilerin tamamı aynı gün mesainin bitmesi ile birlikte tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 3 günde 46 kişinin ifadesi alan mahkeme hakimi dün rahatsızlanınca 112 ekiplerince hastaneye götürülmüş bu nedenle duruşmaya ara verilmişti.

8 GÜNDÜR ADLİYEDELER

Nefret operasyonu kapsamında Mersin'de 4. kez gözaltına alınan 50 vatandaş 8 gündür adeta adliye koridorlarında yaşamaya zorlanıyor. İfadeleri bir türlü tamamlanamadığı için adliyede uyuyup uyanan vatandaşlar, yemek ihtiyaçlarını da koridorlarda giderirken, namazlarını da adliye koridorunun bir kısmında kılıyor. Konuyla ilgili fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken, söz konusu kareler vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı. 




Bu sabah tekrar başlayan duruşmada 2 kişinin ifadesi alındı. 2 kişinin ifade alma işlemi ise sürüyor.

İddiaya göre gözaltına alınan isimler için ilk gün yatacak yer verilmedi. Gözaltındaki isimlere az sayıda, pis ve kokmuş yataklar verildi ve nöbetleşe olarak uyamaları istendi. Bütün bunlar yaşanırken yemek bile verilmedi.  Günlerdir yaşanan skandalı müvekkil avukatlarından Yusuf Özer twitter hesabından tek tek paylaştı.  Farklı illerden Mersin’e getirilen isimler yine hükümeti devirmek ve örgüte eleman sağlamak gibi kalıp suçlamalara maruz kaldı. Gözaltına alınan isimler ve avukatlar sabah namazını Adliye koridorunda kıldı. Sabahın o saatlerinde sadece 9 kişi ifadesini verebilmişti. Geriye 40’tan fazla isim hala beklemekteydi. Uykusuz, yorgun ve aç bir şekilde bekletilen 50 kişi hukuk ve insanlık dışı şartlarda ifade vermeye devam etti. İfade süreci devam ederken gözaltına alınan isimlerden rahatsızlananlar oldu. Sırasını bekleyen hasta ve yaşlı isimler adliye koridorlarında fenalaştı. İlk müdahale sağlık ekipleri tarafından adliye koridorlarında yapıldı. Şeker hastası olan ve ilaç kullanması gereken Faruk Kırılmaz ise yaşadığı işkenceye daha fazla dayanamadı. Gözaltında geçen 6’ıncı gün fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı.Avukat Özer ve hukukçulara göre haklarında hüküm verilmeden hiç kimse adliyede hakim karşısında bu kadar uzun süre tutulamaz. İşkenceye dönüşen ifade alma işleminin açık hak ihlali olduğu belirtiliyor. 

Meydan - MHA
<< Önceki Haber Cadı avı işkenceye döndü - Kareler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER