'Adana'nın ne hayali, ne hedefi var'

'Adana'nın ne hayali, ne hedefi var'

Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan, Adana'nın son 10 yılda hedefsiz, hayalsiz bir kent haline geldiğini söyledi. "Kentin gündeminde heyecan yaratacak bir tek proje yok." diyen Uluğtürkan, yöneticilere samimiyet çağrısında bulundu.

TV A'da yayına başlayan 'İş'te Kazanç' programının ilk bölümüne Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya ile birlikte kent ekonomisindeki son durumu değerlendiren Mehmet Uluğtürkan, "Petrokimya üssü olma hedefimize liman, tersane arzumuza ne oldu?" diye sordu. Ekonomide yaşanan durgunluğu Adana'nın kendine özgü sorunlarıyla birlikte yaşadığına dikkat çeken Uluğtürkan, "Sanayiciliği öğrettiğimiz Gaziantep, 6,1 milyar dolarlık, Adana 1,9 milyar dolarlık yıllık ihracat yapıyorsa artık radikal adımlar atmamız gerekmiyor mu? Denizle buluşamamış, hâlâ tarım ihtisas organize sanayi bölgesini faaliyete geçirememiş, BTC Petrol Boru Hattı'ndan yararlanamamış, tersane kuramamış Adana hiçbirimize yakışmıyor." diye konuştu.

Bir dönem terör nedeniyle 500 bin vasıfsız göç almış Adana'nın bugün de 130 bin Suriyeliye kucak açmak zorunda kaldığını anlatan Uluğtürkan, "1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçim sonucu belirlenecek milletvekillerinden umutlu olmak istiyoruz. Güvenimiz, umudumuz onlarda. Daha fazla gayret göstererek Adana'yı yeni bir döneme taşımalarını istiyoruz. Gelin büyük projeler konuşalım. Hayallerimiz büyük olsun. Hedef belirleyelim ve hep birlikte bu hedefe yürüyelim." ifadelerini kullandı.

İYİ İŞ ALKIŞLANMIYOR

Adana'da çok başarılı, arzulu genç iş insanlarının bulunduğunu belirten Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da 2012'de 'Dünya Kenti Adana' sloganıyla yola çıktıklarını, gündeme getirdikleri heyecan yaratacak projeleri yöneticilere sunduklarını söyledi. Ancak bu önerilere yeterince sahip çıkılmadığını anlatan Sakarya, "Çoğu kimse mevcudu koruma yönünde refleks gösteriyor. Daha fazla yatırım, daha fazla risk almak isteyen yok. Yapmak isteyen az sayıda kişinin de bir şekilde şevki kaçırılıyor. Bırakın desteği, iyi iş yapanları alkışlayan, yüreklendirenler bile yok." şeklinde konuştu.
hayali-ne-hedefi-var-1912387.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 'Adana'nın ne hayali, ne hedefi var' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER