Adana Adliyesi'ne 'arabuluculuk merkezi' kurulacak


Adana Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, arabuluculuk sisteminin yaygınlaştırılması ve topluma daha kolay ulaşılması amacıyla, Adana Adliyesi'nde bir 'arabuluculuk merkezi' kurulması kararlaştırıldı.

Adana Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Tuğçe Nermin Türk ile yönetim kurulu üyeleri avukatlar Burçin Tümsa, Esin İşcan Uslu, Yasemin Tanır ve İskender Gökçeli, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, hukuk davalarında tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı, tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden çözmelerinde kullanılabilecek 'alternatif uyuşmazlık çözüm' yöntemi olan arabuluculuk sistemi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bakanlık bünyesinde 2012 yılında Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlatarak, "Bakanlığımız, mahkemelerin iş yükünün azaltılması için alternatif hukuk yollarına çok önem gösteriyor. Bunlardan biri de arabuluculuk sistemi. Biz de Adana Adliyesi olarak, vatandaşlarımızın mahkemeye gitmeden, kendi aralarında çözümünü sağlayacak arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bununla ilgili her türlü desteğe hazırız." dedi.

"TÜM TARAFLAR KAZANACAK, YARGININ YÜKÜ AZALACAK"

Dernek başkanı Tuğçe Nermin Türk de arabuluculuğun yargılamaya göre oldukça hızlı ve ekonomik bir 'hukuki uyuşmazlık çözümü' olduğunu vurgulayarak, sistemin yaygınlaştırılması için el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Arabuluculuk sisteminin yargının yükünü azaltacağını kaydeden Türk, "Mahkemeler ve Yargıtay'da dosya sayıları oldukça fazla. Bu yük ancak alternatif çözüm yolları ile hafifletilecektir. Dernek olarak, sistemin tanıtılmasına yönelik yapılacak çalışmalarda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte hareket edeceğiz. Tüm tarafların kendi hakları yönünden kazanacağı sistem olan arabuluculuğa başvurma, belirli davalar ve miktar yönünden düzenlenen yasa tasarısıyla da zorunla hale gelecek. Bu yüzden vatandaşlarımızı mahkemeye gitmeden, arabuluculuk sistemine başvurmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyarette, arabuluculuk sisteminin tanıtılması ve topluma daha kolay ulaşılması amacıyla Adana Adliyesi içinde 'Arabuluculuk Merkezi'nin kurulması kararlaştırıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, merkez için yer tahsisi konusunda yardımcı olacağını belirtti. Merkez ile vatandaşlara, dostane çözüm yolu olan arabuluculuğa nasıl başvuracakları ve sürecin nasıl ilerleyeceği hususunda bilgilendirme yapılacağı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Adana Adliyesi'ne 'arabuluculuk merkezi' kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER