'Adaletinize lanet olsun!'

Hamile olmasına rağmen OHAL Türkiye’sinde 50 gün önce hukuksuz birşekilde tutuklanan Diyanet’te Kur’an Kursu Hocası olan Sümeyye Özkurt, dün doğum yaptı. Yasa, “hamile bir bayan hükümlü olsa bile 6 ay boyunca bu anneye dokunamazsınız’ derken anne tekrar cezaevine bu sefer bebeği ile birlikte gönderilecek.

SHABER3.COM

DOĞUMA 50 GÜN KALA TUTUKLADIKLARI ANNEYİ, YUSUF BEBEKLE CEZAEVİNE GÖNDERECEKLER

28 Ekimden beri Manisa E tipi ceza evinde tutuklu olan Sümeyye Özkurt 16 Aralık’ta doğum yaptı. Tahliye edilmeyen kadının yanına hastanede kimsenin alınmasına da izin verilmiyor. Özkurt’un erkek bebeğine Yusuf adı verildiği öğrenildi. Şu anda herhangi bir tahliye kararı verilmediği için anne bebeği ile birlikte cezaevine dönecek.



Savcı cezaevinde doğum yapacak talimatı vermiş

Doğum öncesi cezaevinde avukatların Özkurt’un durumu göz önüne alınarak yapılan tahliye başvuruları Savcı Recep Sevgili tarafından reddetildi. Savcı ididaya göre, cezaevine müdürüne ‘doğumu da orada yapacak’ diye talimat bile vermiş.

5272 sayılı Kanunun 116. maddesine göre, hamile bir bayan hükümlü olsa bile 6 ay boyunca bu anneye dokunulamaz.

Türkiye cezaevlerinde şu an 700’ün üzerinde bebek ve 18 bine yakın kadın hapsedilmiş durumda.

ADALETİNİZE LANET OLSUN

Aktivist, avukat CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, zulme şu ifadelerle tepki gösterdi:

7.5 aylık hamile kadını tutuklayan , tutuklu iken Doğumhanenin kapısında jandarma bekleten, ailesi ile hastaneden görüştürmeyen vicdansız, hukuksuz adaletinize lanet olsun…
@TC_Basbakan @abdulhamitgul
<< Önceki Haber 'Adaletinize lanet olsun!' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER