Adalet Bakanı'ndan Fuatavni'nin iddialarına cevap

Adalet Bakanı Kenan İpek, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin gazeteci, yargı mensupları, polis ve adli tıpçıların olduğu toplam 200 ismin gözaltına alınacağı şeklindeki iddiaları ile ilgili "Böyle bir şey olabilir mi?" diye tepki gösterdi.

Adalet Bakanı'ndan Fuatavni'nin iddialarına cevap

Gazetecilerin "Seçim öncesi medya, yargı ve iş dünyasından 200 kişinin tutuklanma iddiaları var. Bununla ilgili size ulaşan bir hazırlık soruşturması var mı?" şeklindeki sorusuna Adalet Bakanı İpek, "Fuat Avni gibi aslında ne idüğü belli olan güruhun açıklaması, hele hele gazetelerde manşet yapılması gerçekten ülkemiz açısından üzüntü verici. Böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde cevap verdi.

Türkiye Noterler Birliği'nin 44. Olağan Kongresi'ne katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, gazetecilerin "MİT tırlarını durduran savcılara yönelik ihraç talebinin Perşembe günü HSYK'da ele alınacağı, müfettişin de bu yönde rapor hazırladığı belirtiliyor. Doğruluğu var mı?" şeklindeki sorusu ile ilgili, olarak ise şunları söyledi: "Müfettişlerin çalışması devam ediyor, çalışma sonunda hukuki süreç neyse o yapılacak. Hukukun içerisinde kalarak tüm işlemler gerçekleştiriliyor."

Cumhuriyet Başsavcılığımız suç ve ihbar varsa bu konuda çalışma yapar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 28 Şubat davası ile ilgili bir talimatı olduğu ve soruşturmanın genişleyebileceği, sivil alana kayabileceği iddiaları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan İpek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız her konuda, suç ve ihbar varsa bu konuda çalışma yapar. Onun dışında başka bir şey söyleyemiyorum." şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Adalet Bakanı'ndan Fuatavni'nin iddialarına cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER