Adalet Akademisi Daire Başkanı: Türkiye'de ifade özgürlüğü diye bir sorun yok


Avrupa Konseyi'nde düzenlenen ifade özgürlüğü konferansında Türkiye'ye yönelik eleştirilere Adalet Akademisi Meslek İçi ve Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanı Mahmut Akgün tepki gösterdi.

Konferansta söz alan Mahmut Akgün, gün boyu yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını Türkiye'de ifade özgürlüğü gibi bir sorunun olmadığını söyledi. Hapishanede tutuklu bulunan gazetecilerin ise basın kartının olmadığı; onların çaycı, amele ve işçi olduklarını öne sürdü.

Akgün, "İfade özgürlüğü hayati ve insani bir konudur vazgeçilmez, diğer özgürlüklere kurban edilmemeli, tüm kısıtlamalara karşıyız. Türkiye'de herkes görüşünü rahatlıkla ileri sürebilmektedir. Şu anda bu salonda bulunanlardan daha fazlasını ileri sürebilmektedir. Hatta acaba çok fazla mı ifade özgürlüğü mü var diye düşünüyorum." dedi.

İfade özgürlüğü kapsamında hapishanelerde hiç kimsenin bulunmadığını söyleyen Akgün, gazeteci olarak 105 kişinin hapiste olduğunu ama bunlardan sadece 5 tanesinin basın kartı olduğu söyledi. Akgün, "Geri kalanı, amele işçi, çaycı ya da başka ülkelerin ajanlığını yapan kimseler." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Adalet Akademisi Daire Başkanı: Türkiye'de ifade özgürlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER