ABD'li yatırımcılarla görüşen Berat Albayrak kimseyi ikna edemedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında gittiği Washington’da ‘Yapısal Dönüşüm Adımları’ paketini ve yeni ekonomi politikalarını anlattı

SHABER3.COM

 Reuters haber ajansı da toplantılara katılan dört kaynağa dayandırdığı haberinde, ‘Albayrak’ın ekonomik planı konusunda çok az ikna edici ayrıntı verdiğini ve yatırımcıları heyecanladırmayı başaramadığını’ belirti.

Habere göre, Albayrak ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın Washington’daki bir otelde 400 yatırımcıya yaptığı sunumda ‘Türkiye’nin resesyondan çıkışı’ için çizdiği iyimser tablo yatırımcılardan aynı şekilde karşılık bulmadı.

 
"Eğer durum böyle olmasaydı..."

İsminin verilmesini istemeyen bir yatırımcı Albayrak için “Kimseyi ikna edebildiğini sanmıyorum, iyi geçmedi” dedi. Yatırımcı, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) son dönemdeki politikaları nedeniyle yatırımcıların daha riskli varlıklara yöneldiğini belirtip, “Eğer durum böyle olmasaydı, Türkiye’de şu an büyük bir satış yapardım” diye konuştu.

"Kimsenin Türkiye hakkındaki düşünceleri değişmedi"

Washington’daki sunuma davet edilen üç yatırımcı da Reuters’a ‘Albayrak’ın sunumunda çoğunlukla Türkiye’de anlattığı reform paketini tekrarladığını, Çetinkaya’nın ise bir saatlik sunumda çok az konuştuğunu’ söyledi. Yatırımcılardan biri, “Kimsenin Türkiye hakkındaki görüşlerinin değiştiğini veya dünden daha umutlu olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullandı. Bir diğeri ise “Yatırımcılar arasında, Türkiye’nin inandırıcılığını yeniden tesis etmek için daha fazla şey yapılması gerektiği yönünde genel bir hissiyat var ve bu durum pek değişmedi” dedi.
<< Önceki Haber ABD'li yatırımcılarla görüşen Berat Albayrak kimseyi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER