ABD'li senatörlerden Türkiye'ye ekonomik yaptırım talebi

ABD'li senatörler James Lankford ve Jeanne Shaheen, tutuklu rahip Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasını talep etti.

SHABER3.COM

ABD'de Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını isteyen önde gelen isimlerin sayısı artıyor. Oklahoma ve New Hampshire senatörleri James Lankford ve Jeanne Shaheen, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın Türkiye'de keyfi olarak tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi. Lankford ile Shaheen, Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde 2019 bütçe yılı kapsamında Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasını talep etti.

'ABD'Lİ TUTUKLAMANIN ULUSLARARASI SONUÇLARI OLMALI'

Dışişleri ve İlişkili Programlar Tahsisat Alt Komitesi'nde görevli, biri Cumhuriyetçi Partili, diğeri Demokrat Partili iki senatör, yayımladıkları açıklamada, Brunson'ın 18 aydır rehin alındığını belirtti:

''Masum Amerikan vatandaşlarının tutuklanmasına karışan Türk yetkililer, uluslararası sonuçlarla karşılaşmalı. Bilhassa Rahip Brunson'a karşı eylemleri rehin alma kapsamına girer.''

'ABD, VATANDAŞLARINA SAHİP ÇIKMALI'

İki senatör ''Türkiye ile ABD arasında işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilmesini arzuluyoruz. Ama ABD vatandaşlarının güvenliğini ve refahını garanti etmekle sorumludur'' dedi.

WASHINGTON YAKIN MARKAJDA

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Brunson'ın bırakılmasını talep edip bunun için lobi yapıyor.

Sputnik
<< Önceki Haber ABD'li senatörlerden Türkiye'ye ekonomik yaptırım talebi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER