ABD'den yeni açıklama: Kaşıkçı'nın ses kaydında Veliaht Prens'i zan altında bırakan bir şey yok

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Cemal Kaşıkçı'nın ses kaydını bizzat dinlemediğini, ama dinleyenlere göre Muhammed bin Selman'ı zan altında bırakan bir şey olmadığını söyledi.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ses kaydı ile ilgili "Suudiler dahil, ABD, Fransa, Kanada, Almanya, İngiltere… Kim istediyse hepsine dinlettik" derken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, kayıtları dinleyenlerin Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı töhmet altında bırakmadığı görüşünde olduğunu öne sürdü.
Singapur'daki bölgesel bir zirvede konuşan Bolton, ses kaydını bizzat dinlemediğini belirtti. Ses kaydının cinayeti Suudi Arabistan'ın fiili lideri Muhammed bin Selman'la (MbS) ilişkilendirip ilişkilendirmediği sorusu üzerine ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı şunları söyledi:

"Sanırım dinleyenler ilişkilendirdiğine dair bir çıkarımda bulunmadı ve kesinlikle Suudi hükümetinin de böyle bir pozisyonu yok. Başkan (Trump) bu meselenin dibine kadar gitmek istediğini net şekilde ifade etmişti."

PATRON' KİM?
Bolton'ın bu açıklamasının tersine ABD'nin nüfuzlu gazetesi New York Times 'ses kaydında MbS'yi işaret eden bir unsur bulunduğunu' ileri sürdü.

Habere göre İstanbul'a gelen en az 15 kişilik suikast ekibinin bir üyesi üstünü telefonla arayarak "Patronuna söyle, görev yerine getirildi" dedi.

NYT: İSTİHBARATÇILARA GÖRE MBS

Telefonla arayan kişinin Suudi Veliaht Prensi'ne her nereye giderse eşlik eden Mahir Abdülaziz Mutreb olduğunu kaydeden New York Times, onun patron sözüyle kast ettiğinin de MbS olduğuna inanıldığını yazdı.
<< Önceki Haber ABD'den yeni açıklama: Kaşıkçı'nın ses kaydında... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER